Connect with us

Hírek

Olaszország december 10-től negatív PCR-tesztet kér a beutazóktól

Olaszország december 10-től negatív PCR-tesztet kér a beutazóktól

Olaszország: 2020. december 10-től az egyes országok vonatkozásában jelentős változások lépnek életbe, december 10-től negatív PCR-tesztet kérnek a beutazóktól. Mutatjuk a részleteket.

A 2020. december 3-án elfogadott, 2021. január 15-ig hatályos miniszterelnöki rendelet Olaszországot három zónába osztja. A régiók beosztását az olasz egészségügyi tárca kéthetente vizsgálja felül. A beutazók számára az alábbi linken elérhető adatlap kinyomtatása és kitöltése kötelező, a reptereken ennek alapján léptetik be az országba érkezőket. Az ország területén belül történő utazáshoz az alábbi linken található adatlapot kell kinyomtatni és kitöltve az utazáskor magunkkal vinni.

A Magyarországról és az EGT tagállamokból Olaszországba belépő személyek 2020. december 10-től kötelesek a belépést megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszt bemutatására. Ennek hiányában a személy 14 napos karanténkötelezettség alá esik. A karantén helyszíne az érintett lakó-vagy tartózkodási helye. 

A fenti szabályok hatálya nem terjed ki: 

  • a határmenti ingázók személyi körére;
  • az Olaszországban székhellyel rendelkező gazdasági társaságok dolgozóira, amennyiben külföldre utazásuk megalapozott üzleti érdekből történik és nem haladja meg a 120 órát;
  • az Olaszországon átutazó, az országot 36 órán belül elhagyó személyek körére;
  • hivatásos árufuvarozókra.
Olaszország

2020. december 10-ig az EU tagállamok, a schengeni térség, Andorra és Monacói Hercegség egymás területei között akár turizmus céljából is engedélyezett a mozgás, ezen országokból belépőknek nem kötelező a karantén. Amennyiben beutazásukat megelőző 14 napban korlátozás alá eső országban tartózkodtak, vagy azon áthaladtak, eltérő szabályok vonatkozhatnak Önökre.

Felhívjuk továbbá olvasóink figyelmét, hogy az egyéb beutazási jogcímek vonatkozásába tartozó (részlet)információk az Olasz Külügyminisztérium honlapján érhetők el. 

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top