Connect with us

Hírek

Egyik tengerparttól a másikig, az olasz Calabria régió új túraútvonala rengeteg élményt rejt

Egyik tengerparttól a másikig, az olasz Calabria régió új túraútvonala rengeteg élményt rejt

A csodás természet és a szabadtéri tevékenységek szerelmesei számára az olasz Calabria régió új túraútvonalat kínál – az 55 kilométer hosszú, magas hegyek és a lélegzetelállító kék tenger mentén futó útvonalon most egyik parttól a másikig tekerhetünk.

Olaszország hallatán a legtöbb ember képzeletében szinte ugyanazok a motívumok jelennek meg: napsütötte domboldalak, végeláthatatlan homokos tengerpartok, temperamentumos, ugyanakkor vendégszerető helyiek, finom borok, történelemi emlékekben gazdag városok, elzárt vidéki birtokok… Calabria, a turisták által méltánytalanul háttérbe szorított csodálatos olasz régió is megfelel ennek a leírásnak. A Földközi-tenger összes civilizációja megfordult itt az idők során, kitörölhetetlen lenyomatot hagyva a művészeten, az építészeti örökségeken és a helyi gasztronómián. A lélegzetelállító természet és a szabadtéri tevékenységek szerelmesei számára azonban, most újdonsággal is kedveskedik a régió. A térség új túraútvonala a Jón-tenger mentén fekvő Soverato városát kapcsolja össze a régió másik oldalán található, a Tirrén-tenger mentén fekvő Pizzo városával.

Calabria
Calabria városok

Az ösvényt a Kalabria Trekking egyesület hozta létre, több évnyi tervezést követően. A túraútvonal három fő megállóra oszlik, átlagosan húsz kilométerenként. A részek mindegyike különböző nehézségi fokozatú: közepestől az izzasztó magasig. A vállalkozó kedvű túrázóknak azonban segítséget nyújtanak a Kalabria Trekking önkéntesei, akikkel telefonon lehet kapcsolatba lépni. Sőt, hogy még izgalmasabbá tegyék az élményt, a három szakaszra felosztott túraútvonal állomásain bélyeggyűjtésbe is foghatnak a túrázók, amelyekkel bizonyos kedvezményekhez juthatnak egy-egy vendéglőben, szállodában.

Ha még többet szeretnél tudni a programról, akkor nézz szét itt, a hivatalos oldalon.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Retúr repulőjegy Bécsből Eilatba most szuper áron https://t.co/oLrtPxtVuxMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Gyermekkori meséid színtere, avagy Isztambul legismertebb látnivalói https://t.co/MCByiUDnGHMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mallorca retúrjegy már 24 350 Ft-tól https://t.co/b15JqX6vyIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Irány a török Dalaman Pozsonyból most 23 280 Ft-tól! https://t.co/jffiQrO2zSMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Isztambul most szuper áron, már 49 900 Ft-tól https://t.co/fhaNDRlQjTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
5 várva várt épület a világ minden tájáról, amelyek építése 2023-ban fejeződik be https://t.co/uMF66kc8wkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az oly tökéletes, kantábriai Santander. 5 ok, miért látogasd meg te is! https://t.co/3mnIXiBn7OMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
10 hely Svédországban, ami nem Stockholm, de muszáj látnod https://t.co/kTfODnf9N8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mutatjuk a Ryanair nyári menetrendjét Budapestről https://t.co/fyMyFx4S0YMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Retúr repjegy Bécsből Ibizára most 28 100 Ft-tól! https://t.co/YxOlwlNFyNMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top