Connect with us

Hírek

Egyik tengerparttól a másikig, az olasz Calabria régió új túraútvonala rengeteg élményt rejt

Egyik tengerparttól a másikig, az olasz Calabria régió új túraútvonala rengeteg élményt rejt

A csodás természet és a szabadtéri tevékenységek szerelmesei számára az olasz Calabria régió új túraútvonalat kínál – az 55 kilométer hosszú, magas hegyek és a lélegzetelállító kék tenger mentén futó útvonalon most egyik parttól a másikig tekerhetünk.

Olaszország hallatán a legtöbb ember képzeletében szinte ugyanazok a motívumok jelennek meg: napsütötte domboldalak, végeláthatatlan homokos tengerpartok, temperamentumos, ugyanakkor vendégszerető helyiek, finom borok, történelemi emlékekben gazdag városok, elzárt vidéki birtokok… Calabria, a turisták által méltánytalanul háttérbe szorított csodálatos olasz régió is megfelel ennek a leírásnak. A Földközi-tenger összes civilizációja megfordult itt az idők során, kitörölhetetlen lenyomatot hagyva a művészeten, az építészeti örökségeken és a helyi gasztronómián. A lélegzetelállító természet és a szabadtéri tevékenységek szerelmesei számára azonban, most újdonsággal is kedveskedik a régió. A térség új túraútvonala a Jón-tenger mentén fekvő Soverato városát kapcsolja össze a régió másik oldalán található, a Tirrén-tenger mentén fekvő Pizzo városával.

Calabria

Calabria városok

Az ösvényt a Kalabria Trekking egyesület hozta létre, több évnyi tervezést követően. A túraútvonal három fő megállóra oszlik, átlagosan húsz kilométerenként. A részek mindegyike különböző nehézségi fokozatú: közepestől az izzasztó magasig. A vállalkozó kedvű túrázóknak azonban segítséget nyújtanak a Kalabria Trekking önkéntesei, akikkel telefonon lehet kapcsolatba lépni. Sőt, hogy még izgalmasabbá tegyék az élményt, a három szakaszra felosztott túraútvonal állomásain bélyeggyűjtésbe is foghatnak a túrázók, amelyekkel bizonyos kedvezményekhez juthatnak egy-egy vendéglőben, szállodában.

Ha még többet szeretnél tudni a programról, akkor nézz szét itt, a hivatalos oldalon.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top