Connect with us

Utazások

Mítoszokkal övezett apró sziget, nyaralj Cipruson!

Mítoszokkal övezett apró sziget, nyaralj Cipruson!

Egy aprócska sziget a Földközi-tengeren, ami méretei ellenére rengeteg történelmi látnivalóval büszkélkedik. Évszazadokon át harcok és háborúk színhelye volt, hisz Ciprus stratégia elhelyezkedése miatt több birodalom számára is fontos célpontak bizonyult. Mára az európai turisták nagy kedvencévé vált, nem is csodálkozunk ezen, hisz Budapestről Larnacába és Páfoszba is repülhetünk már.

De térjünk vissza a jelenbe! Kristálytiszta tenger, homokos és kavicsos partok, kiváló időjárás, remek ételek és hamisítatlan görög hangulat. Nézd meg, mi minden vár nyaralásod során.

Ősi Kourion

Ahogy azt már említettem, nincs hiány ókori látnivalókból Cipruson, de Kourion egy igazi ékszer. Ez a varázslatos hely egy part menti sziklán húzódik, kilátással a környékre és a Földközi-tengerre. A hatalmas történelmi látnivaló legizgalmasabb része a színház és az Eustolios-ház.

Larnaka

A sziget délkeleti oldalán fekvő Larnaka hagyományos tengerparti üdülőhelynek tűnhet, de még mindig érezhető a város egyedi hangulata. A napsütés és a strandok mellett érdemes elidőzni a török negyedben vagy megcsodálni a díszes Agios Lazaros-t (Szent Lázár-templom). Még egy tipp: a Larnakától nyugatra fekvő sós tó tavasszal tele van rózsaszín flamingókkal.

Kolossi vár

A mai vár elődjét még 1210-ben építették, ami kiváló példája a katonai építészetnek. Egykor Jeruzsálem Szent János rendjének nagyparancsnoksága volt, majd a 14. században a templomos lovagok kezei közé került. A vár belsejében egy remekül megmaradt freskó is látható, amely Jézus keresztre feszítését ábrázolja.

Páfosz

Páfosz az UNESCO listájára is felkerült, ezért lehetetlen kihagyni a történelmi látnivalókat. Először is irány a Kato Paphos – fürdők és katakombák. Ezután a XVI. századi Agia Kyriaki Chrysopolitissa templom, az igazi drágakő azonban a  Régészeti Park, amely a római villák és a gyönyörű mozaikok otthona.

Aphrodité sziklái

Romantika a tetőfokon, ugyanis ezen a helyen lépett ki a hullámokból a szerelem és a termékenység istennője – Aphrodité. A tengerből két nagy szikla emelkedik ki, ez egyben Ciprus leginkább fényképezett helyszíne. A táj számos költő és festő inspirációja is volt, de talán a leghíresebb Botticelli Vénusz születése (a kép a firenzei Uffizi Képtárban van kiállítva).

Strandok

Tiszta kék tengerének köszönhetően nem csoda, hogy az utazók Ciprus strandjaira vágynak. Csak Páfosz területén 27 strand található. A Paphos északi részén fekvő Coral Bay az egyik legnépszerűbb. Érdemes sütkérezni Nissi Beach-en is, bár eleggé bulis, szépsége nem tagadható. Itt viszont sokkal több turistával kell számolni.

Tudtad, hogy nyaralásodtól már csak egy pár kattintás választ el?

Nyaralás Páfoszban ⭐⭐⭐

✔retúr repjegy ✔illeték ✔3, 4, 5 vagy 7 éjszaka ✔3* modern szálloda Páfoszban ✔büféreggeli ✔transzfer ✔VÉGSŐ ÁR

Utazás 92 900 Ft-tól FOGLALD LE ITT

Nyaralás Ayia Napán ⭐⭐⭐

✔retúr repjegy ✔illeték ✔3, 4, 5 vagy 7 éjszaka ✔3* szálloda 50 m a strandtól ✔félpanzió ✔transzfer ✔VÉGSŐ ÁR

Utazás 94 900 Ft-tól FOGLALD LE ITT

Nyaralás Limassolban ⭐⭐⭐

✔retúr repjegy ✔illeték ✔3, 4, 5 vagy 7 éjszaka ✔3* tengerparti szálloda ✔büféreggeli ✔transzfer ✔VÉGSŐ ÁR

Utazás 95 900 Ft-tól FOGLALD LE ITT

Nyaralás Páfoszban ⭐⭐⭐

✔retúr repjegy ✔illeték ✔3, 4, 5 vagy 7 éjszaka ✔3* tengerparti szálloda ✔félpanzió ✔transzfer ✔VÉGSŐ ÁR

Utazás 108 900 Ft-tól FOGLALD LE ITT

Hogy tetszett?

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Legnépszerűbb (TOP 5)

Ajánljuk:

Király repjegyek

CSÖKKENT AZ ÁR: Krabi a főszezonban 149 900 Ft-ért

Szerző június 17, 2019

Király repjegyek

Dolce Vita Bariban már 31 940 Ft-ért

Szerző június 17, 2019

Király repjegyek

Qatar Airways akció: Goa Budapestről 129 900 Ft-ért

Szerző június 14, 2019

Király repjegyek

10+1 ok miért nyaralj a Maldív-szigeteken!

Szerző június 13, 2019
Advertisement
Advertisement
To Top