Connect with us

Hírek

Nem vonul ki a Ryanair, de csökkenti járatait Budapestről

Nem vonul ki a Ryanair, de csökkenti járatait Budapestről

Nem rég ért véget a Ryanair vezérigazgató sajtótájékoztatója Budapesten. O’Leary megerősítette, hogy a légitársaság 53 útvonal helyett csak 45-öt fog üzemeltetni télen és további további 7 útvonalon csökkenti heti járatai számát.

Az ír fapados augusztusbn bejelentette, hogy az idei téli menetrendben budapesti bázisán 8 útvonalat megszüntet (Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga és Torino), további 7 útvonalon (Ammán, Bristol, Pisa, Prága, Szófia, Tel-Aviv és Varsó) pedig a tervezetthez képest kevesebb járatot közlekedtet, válaszul a kormány által bevezetett extraprofit-adóra.

A sajtótájékoztatón szó esett az extraprofit-adó áthárítása miatt kirótt 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságról is. O’Leary továbbá kijelentette, amennyiben a magyar bíróságok nem a légitársaságnak adnak igazat, az Európai Unió bíróságai elé viszik az ügyet.

Ez is érdekelhet:

Több utas, mint a járvány előtt. 16,9 millióan utaztak Ryanair-rel augusztusban


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top