Connect with us

Hírek

Napi hoppá: a kínai légiutas-kísérőknek pelenkában való repülést javasolnak

Napi hoppá: a kínai légiutas-kísérőknek pelenkában való repülést javasolnak

Frissítette a légiutas-kísérőknek szóló ajánlását a Kínai Polgári Repülési Hatóság, a légiutas-kísérőktől a fedélzeti mosdók használatának mellőzését kérték. Az ajánlás szerint jobb lenne, ha eldobható pelenkát viselnének a fedélzeten.

Kétszer kellett elolvasnunk, de igaz: a Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAC) nemrégiben meglehetősen szigorú (és nem kevésbé ellentmondásos) irányelveket szabott a járatokra vonatkozóan a koronavírus terjedésének megakadályozásáért. Az ajánlásban, amely mostanra 38 oldalasra hízott, a légiutas-kísérőktől a fedélzeti mosdók használatának mellőzését is kérték. A szakemberek eldobható pelenka viselését javasolják, bár ez nem kötelező.

A légiutas-kísérőknek eddig is kötelező volt orvosi maszkot, kétrétegű, eldobható orvosi kesztyűt, védőszemüveget, eldobható fejfedőt, védőruhát és cipővédő huzatot is viselni, de ez utóbbi már meredek ötletnek tűnik. A hatóság persze kitart amellett, hogy a fedélzeti mosdók használatának mellőzésével csökkenthető a fertőzésveszély. Júniusban például a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) is azt javasolta, hogy a járatokon korlátozzák a WC-hez való hozzáférést, itt azonban az utasok és a személyzet külön mosdó-használatát írták elő. 

kínai légiutas-kísérőknek

Mint arról korábban beszámoltunk, jelenleg a kínai légiközlekedési piac tartja magát a világon a legjobban. A China Southern Airlines például, mintegy kiaknázta a légiközlekedésben tapasztalható globális visszaesését és leelőzte az amerikai óriásokat. A vakcina hírére azonban több légitársaság is erőre kapott, világszerte emelkedésnek indultak a tőzsdeindexek, azon belül a légitársaságok és turisztikai vállalatok részvényeinek értéke is.  

(forrás: airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top