Connect with us

Hírek

Napi hoppá: Kína kötelezővé teszi az anális Covid-tesztet

Napi hoppá: Kína kötelezővé teszi az anális Covid-tesztet

Kína kötelezővé teszi az anális Covid-tesztet minden külföldről érkező számára, hiába tiltakozott korábban Japán és az Amerikai Egyesült Államok is a megalázó eljárás ellen.

Amikor már azt hinnék nincs új a nap alatt, mert mindent megírtak, mindent felfedeztek és kipróbáltak már előttünk, mindig jön valami új és megdöbbentő. Kína például kitart azon álláspontja mellett, hogy az ánuszból vett minta sokkal pontosabb és tovább kimutatható, mint az orrból vagy a garatból vett. Így pedig Peking úgy döntött, hogy kötelezővé teszi az anális Covid-tesztet minden külföldről érkező számára.

Japán és az Amerikai Egyesült Államok is tiltakozott a megalázó eljárás ellen. Előbbi korábban egyértelműen arra utasította Kínát, hogy a japán turistákat ne tegyék ki a megalázó Covid-tesztnek, ugyanis többségük „pszichológiai stresszként” éli azt meg.

Healthline-nak nyilatkozó UCLA professzor, Omai Garner szerint azonban, az egész vizsgálati módszer kérdéses. Tavaly tavasszal készültek ilyesfajta kutatások, melyek mindegyike arra a megállapításra jutott, hogy a székletben található vírus nem jelenti azt, hogy aktív vírus is van még a szervezetben. Az aranyszabvány továbbra is a felső légutakból nyert minta, hiszen a SARS-CoV-2 légúti betegség.

(Forrás: The Sun, Healthline)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top