Connect with us

Király repjegyek

Montenegró: szabad a belépés teszt és karantén nélkül is

Montenegró: szabad a belépés teszt és karantén nélkül is

Míg a világ legtöbb országa szigorú szabályokat vezetett be, Montenegró szembemegy a tendenciával. Január 12-től szabad a beutazás teszt- és karanténkötelezettség nélkül, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. 

Advertisement

Montenegró nemrégiben eltörölte az európai utazási szemafor szabályozásait, ami azt jelenti, hogy január 12-től szabad a beutazás teszt és karantén nélkül is, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. Korábban a magasabb kockázatú országokból érkező látogatóknak negatív PCR-tesztet kellett bemutatniuk, ennek hiányában pedig 14 napos karanténnal kellett számolniuk.

Be lehet-e utazni az országba? Igen!

Magyarország rezidensei (Magyarországon élő állampolgárai és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek) korlátozás nélkül utazhatnak be Montenegróba. 

Azok a magyar állampolgárok azonban, akik az Egyesült Királyságban, Izraelben, Indiában, Bahreinben, Libanonban, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Lettországban, Észtországban, Litvániában, Máltában, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Hollandiában, Írországban, Belgiumban, Dániában, Csehországban, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Luxemburgban, Botswanában, San Marinoban, Szlovákiában, Bulgáriában életvitelszerűen tartózkodnak (tartózkodási engedély), illetve a felsoroltak területéről érkeznek, csak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR koronavírus teszt birtokában léphetnek be Montenegró területére.

Kell-e teszt? Nem!

Magyarország rezidensei (Magyarországon élő állampolgárai és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek) számára szabad a beutazás teszt- és karanténkötelezettség nélkül, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. 

Kell-e regisztrálni? Nem!

Montenegróban nincs egészségügyi regisztráció.

Montenegró

Másrészt viszont fontos megjegyezni, hogy az országban továbbra is alkalmaznak bizonyos intézkedéseket a járvány újbóli elterjedése ellen. A látogatókra vonatkozó egyéb szabályok, információk a következők:

  • Montenegróban jelenleg mindenhol (beltéren és kültéren) kötelező a maszk viselés. 
  • Az ország egész területére érvényes kijárási tilalom van érvényben 21:00 és 05:00 között. Amennyiben a tilalom ideje alatt érkezik Montenegróba, a repülőjegy, illetve az útlevélbe elhelyezett pecsét felmutatásával tudja igazolni, hogy tartózkodási helyének elhagyása a be-, illetve a kiutazás az országból. 
  • A Herceg Novi-ban, Budva-ban és Tivat-ban élőknek tilos elhagyni a közigazgatási egységet! 
  • Minden vendéglátóipari egység és bolt 07:00 és 18:00 között lehet nyitva.
  • Az országon belüli közúti, légi és vízi közlekedés (busz, vonat, hajó) korlátozottan üzemel, az elérhető közlekedési eszközökről mindig érdemes az utazás előtt közvetlenül tájékozódni.

A montenegrói hatóságok fokozott rendszerességgel és szigorral ellenőrzik a közegészségügyi szabályok betartását! Azok megsértése – főként miatt magánszemélyek 100-tól 2.000 euróig büntethetők! 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az utazásuk tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a Montenegróba való be, illetve kilépés nem garantálja a másik országba való hasonlóan szabad belépést, ezért tekintsék át az útvonal által érintett országok szabályait és beutazási feltételeit is.

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban az aktuális információ a következő linken található: Gyakran ismételt kérdések a külföldről hazatérőknek.

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egyiptom és a Maldív-szigetek is elfogadja a magyar védettségit https://t.co/abHGl7eaB7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
A világhírű énekesnő, Alicia Keys is fellép az Expo 2020 Dubai világkiállításon https://t.co/jBlKaVkN0ZMennyi ideje jött ki ez a hír? 12 óra
Japán ismét megtiltja a külföldi utazók belépését az országba https://t.co/vSANqRoCbeMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Fülöp-szigetek 7 európai országgal felfüggesztette a légiforgalmat, Magyarországgal is https://t.co/ardyDLb4XmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Az Egyesült Királyság szigorít! Mit kell tudni az új beutazási feltételekről? https://t.co/m3B3IVm9DdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kanári-szigetek? Igen, kérem! Retúrjegyek már 16 950 Ft-tól! https://t.co/Nr7cdBchVyMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Utazás Portugáliába: december 1-től negatív teszt szükséges https://t.co/1IRy7I4btdMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kihagyhatatlan Black Friday akció! Egyiptomi repjegyek 16 630 Ft-tól https://t.co/Pebdayecc3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
BLACK FRIDAY! Retúr repjegy Dubajba már 33 010 Ft-tól! https://t.co/ivKwCygXp5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Retúr repjegy Londonba 7 175 Ft-tól! (téli időpontok) https://t.co/2vOyo6QkW8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top