Connect with us

Hírek

Marokkó június 15-én megnyitja határait, szabadon utazhatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

Marokkó június 15-én megnyitja határait, szabadon utazhatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

Marokkó június 15-én újra megnyitja határait a turisták előtt, szabadon utazhatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők. A két ország kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait.

Marokkó az elmúlt hónapokban elzárta magát a külvilágtól a járvány miatt. Most azonban óvatos nyitásra és a légiközlekedés újraindítására szánta el magát az ország. Mint kiderült, 15-én újra megnyitja határait a turisták előtt, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők szabadon utazhatnak. A két ország kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait – jelentette be szerdán a marokkói fővárosban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján.

A két ország polgárai ugyanazokat a jogokat élvezhetik egymás országaiban az oltási igazolásaikkal, mint az adott ország polgárai. Azaz, a beoltott magyar állampolgárok szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be Marokkóba, ahogy a beoltott marokkói állampolgárok is szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak Magyarországra.

Korábban már tizenhárom országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről. Szlovákiával szerdától hatályos az állampolgárok szabad utazásáról szóló megállapodás, emellett Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia és Törökország is elfogadja a magyar védettségi igazolványt. 

A világjárvány miatt az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők az alábbi korlátozó intézkedések mellett utazhatnak be Marokkóba:

A Marokkói Királyság külügyminisztériumának honlapján olvasható, hogy az országokat járványügyi szempontból „A” és „B” országokra osztották fel. Az „A” országok kedvező járványügyi mutatókkal rendelkeznek, közéjük tartozik például a legtöbb uniós ország, köztük Magyarország is. Ezekből az országokból jövő keddtől oltási igazolással és/vagy 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel újra be lehet utazni Marokkóba. A „B” országokból továbbra is csak külön engedéllyel és 10 napos karanténkötelezettséggel lehet beutazni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top