Connect with us

Király repjegyek

Utcai ételek Marokkóban. Mi ne maradjon ki semmiképpen?

Utcai ételek Marokkóban. Mi ne maradjon ki semmiképpen?

Ha szóba kerül Marokkó, a legtöbb embernek a kaotikus utcák és az illatos és színes fűszerek kellemes keveréke jutnak az eszébe. A marokkói konyha egyenlő az egzotikus összetevőkkel, a kreatív ízekkel és az aromás fűszerekkel. De még mielőtt repcsire ülnél és nekivágnál az észak-afrikai országnak, mondj le a diétákról. Marokkóba nem fogyni jár az ember, itt minden étkezéshez dukál egy csésze mentatea és egy jó nagy adag tészta.

Kuszkusz

Ennél hagyományosabb ételt keresve se találnál. A kuszkusz esetében határ a csillagos ég, hisz rengeteg változatát kipróbálhatod, felszolgálják különböző húsokkal, de természetesen a vegetáriánus verziók is híresek Marokkóban, amit temérdek zöldséggel bolondítanak meg. Egyébként az országban ünnepi ételként tartják számon, a pénteki déli imák után szinte hagyomány elfogyasztani egy tál kuszkuszt. A helyiek ezt a mennyei egyszerű ételt gyakran egy tejre hasonlító itallal fogyasztják, ami ízre leginkábba joghurthoz hasonlít.

Harira

Ha kedvet kapnál egy finom tál leveshez, akkor a válasz Harira. A marokkói finomság összetevői a paradicsom, lencse, cikória és más hüvelyesek. De figyelem – első látásra kimondotta könnyű kis levesnek tűnhet, de a látszat csal. Nagyon sűrű az állaga és kenyérrel tálalják, ezért inkább főételnek ajánljuk. Egyébként már kevesebb, mint 300 forintért is tudsz ebből a finomságból rendelni.

Tagine

Anélkül haza ne gyere, hogy megkóstolnád ezt a specialitást. Tagine egy nemzeti étel, ami a kuszkuszhoz hasonlóan különböző változatokban is főzik. Miután rendeltél, az asztalra egy kis fedéllel ellátott edényben szolgálják fel, különböző zöldségek, húsok, halak és fűszerek keverednek a finom szószban.

Tenger gyümölcsei

Az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partjainál húzódó Marokkó gazdag tengeri herkentyűkben. Ez a tény egyet jelent. Friss halak hatalmas választéka – szardíniák, makrélák, garnélarákok, tonhalak, homárok és … folytathatnánk.

Édességek

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek minden lakomát egy finom desszerttel lezárni, akkor Marokkó szerelem lesz első látásra. Az utcákon sétálva több tucat árus mellett haladsz majd el, akik hatalmas választékkal rendelkeznek. Igazi édesség paradicsom, ami az utolsó betűig igaz. Némely igazán édes, ezért csak óvatosan.

Kedvet kaptál Marokkóhoz? Utazások és repjegyek szuper árakon

Repjegyes utazások 4 vagy 5* hotelekben

Utazások 72 900 Ft-tól  FOGLALD LE ITT

Akciós repjegyek Marrákesbe és Agadírba

Repjegyek szuper áron  FOGLALD LE ITT

Kattintson a megjegyzésre
To Top