Connect with us

Király repjegyek

NAPI ŐRÜLET: Máltára most akár 11 250 Ft-tól

NAPI ŐRÜLET: Máltára most akár 11 250 Ft-tól

Nem kimondottan vagy oda a nyárért? Jobban kedveled az őszi időjárást? Utazni is szívesebben utazol szezonon kívül? Akkor a következő ajánlat neked is be fog jönni. Foglald le repjegyed Máltára és látogasd meg ezt az apró törpeállamot novemberben.

Utazz Máltára: 11 250 Ft-tól

Példa dátum: november 19-23

BudapestKözv. járatMáltaKözv. járatBudapest
11.250 Ft-tól Foglalj

Valletta fővárosa, amelyet a máltai lovagok idejéből származó falak védenek, inkább büszke erődként működik. És pontosan ez volt  Valletta. Rend által alapított, nagymesterük után elnevezett, az akkori idők legjobb építésze által tervezett, nem utolsó sorban a pápa parancsára.

A város büszkesége a Szent János-társkatedrális, Keresztelő János után, aki a máltai rend oltalmazója volt. Évszázadokon át ritka relikviát őrzött – a jobb kezét. Még mielőtt Napóleon megkaparinthatta volna a szent jobbot elvitték a katedrálisból. Maga a katedrális kívülről nem kimondottan figyelemre méltó. De amint belépünk, ez teljesen megváltozik. A katedrális minden centimétere gazdagon díszített. A templom leghíresebb műkincse – Keresztelő Szent János lefejezése című festmény, amely Caravaggio alkotása, aki Máltán rejtőzött, egy ideig a lovagrend tagja volt. Rejtelmes halála mögött állítólag a lovagok állnak, mivel egy összetűzésben Caravaggio megsebesítette egyiküket.

A város szívében található a Nagymesterek Palotája, amely szoros összefüggésben áll a lovagokkal. Évszázadokon át ez volt a székhelyük. Jelenleg az elnök és a Parlament székhelye, de néhány szoba még mindig nyitva áll a nyilvánosság előtt.

Ha szeretnél többet megtudni Máltáról, kattints IDE!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
3.7/5 - (6 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top