Connect with us

Hírek

Málta oltási útlevéllel nyitná meg az új turisztikai szezont

Málta oltási útlevéllel nyitná meg az új turisztikai szezont

Az Európai Bizottság pár napja nyomatékosan arra szólította fel az egyes tagállamokat, hogy nyárig oltassák be a felnőtt lakosság 70 százalékát. Hogy ez mennyire reális, arról nemrégiben az Euronews Christopher Fearne-t, a máltai egészségügyi minisztert is megkérdezte.

Máltán ugyan július 15-től részlegesen feloldották a beutazási tilalmat, de a COVID járvány második hullámának erősödésével szűkítették a korlátozásmentes beutazás lehetőségét. A legutolsó felülvizsgálat során Magyarország is átsorolásra került a korlátozásmentes kategóriából a részleges korlátozásokkal járó sárga kategóriába. Ennek megfelelően 2020. október 23-án éjféltől Magyarországról csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása mellett lehet belépni Máltára

Pár hónap múlva azonban változhat a helyzet. Mivel Málta gazdasága nagyban függ az utazásoktól, fontos, hogy a turisták idén visszatérjenek az országba. Christopher Fearne, máltai egészségügyi minisztert szerint: az oltási könyv ebben nyújtana segítséget, mintegy megkönnyítve a nemzetközi utazásokat.

Ez egy eszköz arra, hogy segítsük az országaink megnyitását. Már most is vannak olyan országok, amelyek zöld zónának számítanak, ahol korlátozás nélkül lehet utazni. És vannak vörös zónához tartozó országok. Az oltási bizonyítvány egy vörös zónából érkező ember számára akkor is lehetővé tenné az utazást, ha ott sok fertőzött van.” nyilatkozta.

Málta utazás

Kedvezményes repjegyek Máltára

(Forrás: Euronews)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top