Connect with us

Hírek

Málta oltási útlevéllel nyitná meg az új turisztikai szezont

Málta oltási útlevéllel nyitná meg az új turisztikai szezont

Az Európai Bizottság pár napja nyomatékosan arra szólította fel az egyes tagállamokat, hogy nyárig oltassák be a felnőtt lakosság 70 százalékát. Hogy ez mennyire reális, arról nemrégiben az Euronews Christopher Fearne-t, a máltai egészségügyi minisztert is megkérdezte.

Advertisement

Máltán ugyan július 15-től részlegesen feloldották a beutazási tilalmat, de a COVID járvány második hullámának erősödésével szűkítették a korlátozásmentes beutazás lehetőségét. A legutolsó felülvizsgálat során Magyarország is átsorolásra került a korlátozásmentes kategóriából a részleges korlátozásokkal járó sárga kategóriába. Ennek megfelelően 2020. október 23-án éjféltől Magyarországról csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása mellett lehet belépni Máltára

Pár hónap múlva azonban változhat a helyzet. Mivel Málta gazdasága nagyban függ az utazásoktól, fontos, hogy a turisták idén visszatérjenek az országba. Christopher Fearne, máltai egészségügyi minisztert szerint: az oltási könyv ebben nyújtana segítséget, mintegy megkönnyítve a nemzetközi utazásokat.

Ez egy eszköz arra, hogy segítsük az országaink megnyitását. Már most is vannak olyan országok, amelyek zöld zónának számítanak, ahol korlátozás nélkül lehet utazni. És vannak vörös zónához tartozó országok. Az oltási bizonyítvány egy vörös zónából érkező ember számára akkor is lehetővé tenné az utazást, ha ott sok fertőzött van.” nyilatkozta.

Málta utazás

Kedvezményes repjegyek Máltára

(Forrás: Euronews)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hawaii-szigetek bomba áron, retúrjegyek 119 900 Ft-tól https://t.co/f2hcQcDCYNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top