Connect with us

Magazin

Késő tavaszi tippek: A legjobb programok Máltán

Késő tavaszi tippek: A legjobb programok Máltán

Málta szigetén egyszerűen minden szuper! A szigetországban mindent megtalálunk, amire csak vágyunk: kedves emberek, történelmi emlékek, gyönyörű strandok, színes házak, menő szórakozóhelyek vagy ismert nyelviskolák. De vajon mennyire ismered a legjobb programokat?

1. Vegyél halat Marsaxlokkban

Málta délkeleti részén egy tündöklő kis halászfalvacska található, Marsaxlokk. A heti nagy halpiacot vasárnaponként tartják, ahol a helyi ízletes termékek mellett napszemüvegeket, fürdőruhákat és sok más csecse-becsét is vásárolhatsz. Alkudozni lehet! A vásárlás után egyél egy finom ebédet a tengerre nyíló teraszokon, majd fedezd fel a város szépségeit! Marsaxlokk meglátogatása 1 napos kirándulásra is tökéletesen alkalmas.

Akciós repjegyek Máltára:

2. Hallgasd meg a régi főváros csendjét

Málta jelenlegi fővárosa Valletta, de a múltban hosszú ideig a szigetország fővárosa a mesés Mdina volt. Míg a jelenlegi fővárosban minden sarkon szelfibotokkal járó turisták vannak, addig Mdina városát úgy ismerik, mint a „Csendes várost”. Ideális hely, ha picit el szeretnénk vonulni, hiszen a városban a modern kor egyszerűen teljesen távolinak tűnik.

3. Fedezd fel a főváros titokzatos földalatti életét

Ha már a régi fővárost említettünk előbb, térjünk vissza a jelenlegi fővároshoz, Vallettához. Amint megérkezel a fővárosba, szépsége magával fog ragadni, amire sokáig emlékezni fogsz. Nagyon kevesen tudják, hogy a város alatt titkos alagutak találhatóak. A földalatti alagutak eredetét még máig vitatják. Állítólag védelmi szempontból épültek, ám egyes régészek szerint, néhány szakaszuk a 16. századból származó nagyon fejlett szennyvízcsatorna maradványai.

4. Ülj az aranyban

A fővárosban számos szabadtéri programom vehetünk részt, ám ne felejtsük el a „benti” programokat se. A Teatru Manoel múzeummal rendelkező színház már 1732 óta működik. A berendezése egyedülálló, főleg az aranyozott dekorációk végett. A színházban márványlépcső is található, valamint egy udvari bár is. Már maga a színház kinézete is megér egy látogatást, de képzeljük el, hogy itt nézünk végig egy színházi előadást. Elkápráztató!

5. Látogasd meg Málta leglenyűgözőbb templomát

Maradjunk még Vallettánál. Ha te olyan utazó vagy, aki minden kirándulásodon legalább egy szent épületet meglátogatsz, akkor Máltán a Szent János-társkatedrálist kell felfedezned. Nemcsak a szigetország leglenyűgözőbb templomának tartják, hanem itt található a híres festő, Caravaggio több képe is, például többek között a Keresztelő Szent János lefejezése (1608). Érdekesség, hogy a márványpadlót védve a templomba tilos tűsarkúban belépni.

6. Menj vissza a föníciai időkbe

A Málta Három Városa a máltai nagy kikötő félszigetein épült városainak összefoglaló neve. A Három város tagjai: Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Valamikor erődként használták, napjainkban történelmi látványosság. Senglea és Cospicua romantikus tengerparti sétányairól és kikötőiről ismert, ám a leglátványosabb a három közül Vittoriosa.

7. Emlékezz az Azúr ablakra

Emlékszel a régi máltai képeslapokra, ahol egytől-egyik mindegyiken szerepelt a világ egyik leghíresebb látnivalója az Azúr ablak? Málta valamikori legnépszerűbb jelképe 2017-ben tűnt el a föld színéről, összeomlott. Szerencsére a Gozo-szigeten található Dwejra-öböl még mindig varázslatos hely. Ússzál egyet a sós azúrkék vízben, és emlékezz meg a természeti csodáról.

8. Ne csak a bajtrát kóstold meg, hanem a borokat is

Egy átlagos európai turista kirándulása első napján rögtön elkezd érdeklődni az adott desztináció tradicionális italairól. Máltán ez a bajtra, vagyis a kaktuszfügelikőr. Ez mellett okvetlen meg kell említeni, hogy Máltának borvidékei is vannak. Tehát semmiképp se hagyd ki a vacsora mellé egy finom pohár Chardonnay megkóstolását se. Vagy rögtön kérj egy üveggel, ahogyan csak jól esik.

9. Látogasd meg a börtönt

Gozo szigetének fővárosa, Victoria, mindenképpen megér egy látogatást. Az óvárosban igazi kis labirintuos utcácskákban kóborolhatunk, ahol felfedezhetjük a szűk sikátorokat és a hangulatos helyi házakat. A városban található egy régi börtön is, amit még a 15. században lovagok használtak. A rabok a cellák falára falfirkákat rajzoltak, melyek igazán érdekes látványt nyújtanak.

10. Nézd meg a hatalmas templomkomplexumot

Gozónak még egy érdekes történelmi látványossága van, ez pedig Ggantija. Neve a máltai „ggant” szóból ered, aminek jelentése: óriások faja. A kőkorszakból származó templomkomplexum igazán hatalmas. A kőfal néhol a hatméteres magasságot is eléri. Ma az UNESCO Világörökség része.

11. Látogasd meg a katakombákat

Annak ellenére, hogy Málta a világ egyik legbiztonságosabb országa közé tartozik, valamint konzervatív mentalitásáról is ismert, van egy másik, kissé sötét arca is. Máltán száz katakomba is található, melyek még a római időkből származnak. Létrejöttük oka, hogy a rómaiak szigorúan tiltották a város falain belüli temetkezést.

12. Készíts képeket brutális kilátásokról

Ehhez juss el Valletta Felső-Barrakka-kertjébe, ahonnét csodálatos panoráma nyílik a városra. Élvezd és szívd magadba a hely szépségét.

13. Találd meg a kék szín összes árnyalatát a Comino-szigeten

Comino Málta legkisebb lakott szigete, mindössze 3 lakosa van. Fő büszkesége a Kék lagúna, amely az ország egyik legnépszerűbb látnivalója is egyaránt. Ezen a szigeten a kék szín minden árnyalatával találkozhatsz. Nem hiszel nekünk? Látogass el ide, és meglátod!

14. Köszönj gágázva

Máltán van egy igazán egyedi falu, aminek sok lakosa van, mégis egy ember se él itt. Ez a hely a Manoel-szigeten, Gżira közelében található, és Duck Village-nek hívják. Ha tudsz angolul egy kicsit, akkor valószínűleg már kitaláltad, hogy kik is élnek itt. Ha úgy döntesz, hogy ellátogatsz ide, akkor nagyon sok kis cuki kacsa fog téged üdvözölni.

15. Fedezd fel a híres tengerész faluját

Sok gyermek kedvenc hőse a 20. században Popeye, a tengerész volt. Te is szeretnéd látni faluját? Látogass el Málta egyik legeredetibb turisztikai látványosságához, a Popeye faluhoz. A Popeye című filmet itt forgatták még 1980-ban, majd úgy tervezték, hogy a filmforgatás után lebontják a falut, de szerencsére nem így döntöttek. Ma már sok turista kedvelt úti célja lett.

Ne habozz, vásárolj már most repjegyet Máltára!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top