Connect with us

Hírek

Málta 100 euróval kívánja támogatni a búvárkodás szerelmeseit

Málta 100 euróval kívánja támogatni a búvárkodás szerelmeseit

A Máltai Turisztikai Hivatal (MTA) elkötelezett támogatója a szigetek felé irányuló búvár turizmusnak. A júniusban induló támogatási programjának célja, hogy a búvárkodás iránt érdeklődő turistákat arra ösztönözze, hogy Máltára menjenek és ott fedezzék fel a nagy kékséget.

Advertisement

Málta ideális merülőhely a Földközi-tenger közepén, számos víz alatti sziklaképződménnyel, barlanggal, elsüllyedt ronccsal és gazdag élővilággal. A támogatási rendszer azoknak a külföldi turistáknak biztosít hozzájárulást, akik 2021-ben búvárkodási céllal keresik fel Máltát. A támogatás 2021 júniusától igényelhető a meghirdetett 750 000 eurós keret erejéig.

A támogatást utalvány formájában kapják meg a búvárok, összege egyszeri 100 euró. Ezt egy alkalommal lehet beváltani bármely hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban. Az MTA által hivatalosan regisztrált, engedéllyel rendelkező búvárközpontok listája ezen a linken érhető el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a máltai kormány többlépcsős újranyitási programjának a részeként 3,5 millió eurós segélycsomag-programot jelentett be, amelynek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése. Ennek keretében az első 35 ezer turista akár 200 euró árengedményt kaphat a szállásdíjból foglalásonként. A kikötés mindössze annyi, hogy a nyaralást tervezőknek legalább három éjszakát kell direktben lefoglalniuk egy máltai hotelben.

málta

Biztonságos nyaralás Máltán

A szigetországban a sikeresen zajló oltási programnak köszönhetően június elsejétől indulhatnak újra a turisztikai szolgáltatások. Hogy a biztonságos nyaralás teljes fordulatszámon pörögjön, nemrégiben bevezették a Sunny & Safe COVID protokollt is, amely minden vendéglátóhelynek, szálláshelynek és szolgáltatónak előírja a legmagasabb szintű tisztasági és biztonsági követelmények betartását.

Clayton Bartolo ezel kapcsolatban elmondta: „A máltai polgárok és a turisták egészsége és biztonsága mindig a legfontosabb prioritásunk lesz. A folyamatos és nagyarányú oltásokkal együtt, az újranyitási terv szerint a cél lassan és biztonságosan újranyitni az idegenforgalmat a meghirdetett feltételek szerint.”

A jelenleg érvényes máltai beutazás szabályok a küldő országokat három kategóriába sorolják: zöld, borostyán és piros. Magyarország jelenleg a borostyán listán szerepel. Ennek értelmében az utasok csak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt felmutatásával szállhatnak fel a Máltára induló járatokra. Biztonsági okokból érkezéskor az utasokat véletlenszerű tesztelésnek vethetik alá a repülőtéren.

Kedvezményes repjegyek Máltára


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz Budapestről Dubajba a flydubai-jal most 99 900 Ft-ért https://t.co/JdqQUr35lXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre https://t.co/WcV00aqHTaMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás Dubaiba: ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/eOT528NMDwMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top