Connect with us

Magazin

Magyar utazók, figyelem! Ezeket a helyeket látogatnátok meg szívesen

Magyar utazók, figyelem! Ezeket a helyeket látogatnátok meg szívesen

A repjegy.hu portál felmérésének köszönhetően most jobban megismerheted azt az utazási attitűdöt, melynek te is része van. Mégpedig azért, mert ma 10 olyan úti cél kerül terítékre, melyeket a magyar utazók választanának, ha bárhová utazhatnának. Úgy tűnik, hogy a távolságtól nem félünk és van bennünk kalandvágy is, valamint az is egyértelmű, hogy idén valamiért főleg az egzotika vonzz minket. Ja, és hogy szeretünk napozni.

Advertisement

10. Tokió, Japán

Világváros zaja virágzó cseresznyefák alatt. Tokió egy őrült hely, de pozitív értelemben. Mindenhez szenvedéllyel áll hozzá, legyen az régi, hagyományos vagy teljesen új, még gyermekcipőben járó trend.

9. Miami, Egyesült Államok

Tengerpart, buli, gondtalanság, plasztikázott cicik. És mindemellett art déco stílusban épült házak, határtalan kreativitás, művészet, galériák. Mivel mindenkinek kínál valami kedvére valót, nem is csoda, hogy Miami minden éven turisták millióit vonzza magába.

8. Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok

A Lonely Planet Dubajt 2020 legjobb úti céljai közé sorolta, gondoljuk azért (is), mert jövőre a World Expo világkiállítást itt rendezik meg. Dubaj nem ismer lehetetlent. Pont ennek az erejének köszönheti azt, hogy egy sivatagból futurisztikus csodává nőtte ki magát. Bár vigyáz a hagyományokra is, azért mégiscsak a konzum, a csillogás és a luxus földje.

7. Los Angeles, Egyesült Államok

Emlékszel még a hamuban sült pogácsás részekre a mesékben? Ez is egy azon átvitt értelmek közül, melyeken keresztül a „Menj a célod után!” felszólítást gyermeknyelvre fordítják. Nos, ha a Föld egyetlen mese lenne, akkor Los Angeles lenne az a város, amelybe minden vándorlegény elbandukol, hogy megvalósítsa az álmait…

6. Sydney, Ausztrália

Igen-igen, tudjuk, kenguruk… De hidd el, nem ezek az ugráló erszényesek lesznek az okai annak, hogy belészerelmesedsz Sydney-be. Kikötőjével, tengerpartjával, az Operával és más épületeivel egy állandó meglepődöttségben tartja az ideutazókat. És minél jobban hatolnak be a felszín alá, annál erősebb lesz ez az érzés.

5. Havanna, Kuba

Havanna forró, és itt most elsősorban nem az időjárásra célzunk. Hanem pont arra a hangulatra, amely miatt már egy régebbi, Havannáról szóló cikkünkben is a végzet asszonyának neveztük el ezt a világvárost. Mivel jellemzésére csak egyetlen bekezdés áll rendelkezésünkre, most csak annyit mondunk: szivar, rum, tánc, egyszer élünk!

Vintage classic american car in Havana, Cuba

4.  New York, Egyesült Államok

És igen! Újra Amerikába csöppentünk, mégpedig a mindig ébren lévő, ellentéteket büszkén viselő, nyüzsgő városba, New Yorkba. Gyermekkorunk kedvenc karácsonyi filmjeinek köszönhetően (például Reszkessetek, betörők!) ez a hely már hosszú idők óta tartozik a magyarok álom úti céljai közé. Az utóbbi évek változásainak köszönhetően sokak számára ez az álom be is teljesült. De a lényeg: nagyon úgy tűnik, hogy New York sohasem fogja elveszíteni a vonzerejét.

3. Seychelle-szigetek

Mesebeli. Ennyi. És nem csupán a panorámát illetően. Ne hidd azt, hogy a Seychelle-szigetek csak a semmittevésről szólnak, az sem tud ott unatkozni, akiben ég a felfedezőutak iránti vágy. A luxusszállodák mellett már egyre több budget-hotel is tárt ajtókkal várja az alacsonyabb költségvetésen utazó turistákat.

2. Maldív-szigetek

A Seychelle-szigeteket és a Maldív-szigeteket sokan tévesztik, esetleg úgy tartják, hogy teljesen egyformák. Ebben van igazság, mégpedig az, hogy mindkét hely az ideális, giccses hollywoodi filmekből ismert tengerparti nyaralás helyszínének képét mutatja a világ felé. Csakhogy filterek és effektek nélkül, a szépség teljesen valóságos. Ha mégis kíváncsi vagy a konkrét különbségekre, akkor olvasd el ezt a cikket.

1. Bali, Indonézia

Istenek szigete, béke otthona, földi paradicsom, nevezzük bárhogyan, Bali több mint egyszerű úti cél. Annak ellenére, hogy az utóbbi években egyre több turista utazik erre a helyre, még mindig érvényes az, hogy Bali létforma, közérzet, életvitel. Egy önálló, csodálatos, semmihez sem hasonlítható kultúra.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 óra
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 óra
Melyik a szebb?? Martinique vagy Guadeloupe? Repjegy már 94 900 Ft-tól https://t.co/rRyzps2BReMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 óra
Egypercesek: a 10 legrövidebb nemzetközi járat a világon https://t.co/ri7T4K3YCjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Csúszik a Sagrada Família befejezése https://t.co/R70wviOK3tMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Hawaii október 15-én nyit újra https://t.co/M5AiOzpQM6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
VÁLTOZÁS: Szardínia megszüntette a COVID-19 tesztelésének kötelezettségét https://t.co/DclW4NmEq2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Egzotikus sziget szuper áron a 2021-es évre: Reunion Island 106 900 Ft-ért! https://t.co/Q8o6kq80weMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Megnyílt az első Boldogság Múzeum! Hogy hol? Hát Dániában! https://t.co/4dz1t2EQuxMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top