Connect with us

Hírek

Peru: nyolc hónap után újra látogatható a Machu Picchu

Peru: nyolc hónap után újra látogatható a Machu Picchu

Megnyílt a koronavírus-járvány miatt csaknem nyolc hónappal ezelőtt lezárt Machu Picchu a turisták előtt. Mutatjuk a részleteket.

Advertisement

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága, a járvány azonban őket sem kímélte. Az ország legnagyobb részében mindmáig fokozott óvatosság van érvényben. A nemrégiben bejelentett Észak-, Közép- és Dél-Amerikából induló járatok mellé fokozatosan újabb járatok csatlakozhatnak. November 1-jétől a perui kormány engedélyezte az elsősorban: Los Angeles, New York, Atlanta, Miami, Houston, Orlando és Toronto, valamint Buenos Aires és Sao Paulo irányába közlekedő járatok indítását és fogadását. Az európai járatokról egyelőre nincs információ.

Peru Machu Picchu

A koronavírus-járvány miatt csaknem nyolc hónappal ezelőtt lezárt Machu Picchu is megnyílt. A perui hatóságok vasárnap egy különleges inka rituáléval mondtak köszönetet az isteneknek a romváros újranyitása alkalmából. A régészeti lelőhely napi látogatószámát 675 főre korlátozták, ami az eredeti kapacitás nagyjából 30 százaléka.

Érdekesség, hogy október közepén a Machu Picchut mindössze egyetlen turista számára megnyitották. Katajama Jessze, a koronavírus-járvány miatt rekedt az országban, és akkor már csaknem hét hónapja várta, hogy beléphessen az inka romvárosba. Az egykori Inka Birodalom romvárosát egyébként 1983-ban nyilvánították világörökségi helyszínnek.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top