Connect with us

Hírek

Peru: lassú újranyitás, visszatér pár nemzetközi járat

Peru: lassú újranyitás, visszatér pár nemzetközi járat

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, a járvány azonban őket sem kímélte.

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb országa, maga az élő történelem. A járvány azonban őket sem kímélte, még mindig szigorú korlátozások: karantén és kijárási tilalom van érvényben október végéig. Az ország elnöke, Martín Vizcarra azonban nemrégiben bejelentette, hogy az ország a koronavírus-járvány miatt leállított nemzetközi járatokat indít újra Közép- és Dél-Amerika nagyobb városaiba. Ezek: Bolívia, Chile, Kolumbia, Ecuador, Panama, Paraguay és Uruguay. Az európai járatok hamarosan szintén felkerülhetnek a menetrendbe.

Peru a járvány kezdete óta nem enged be külföldi állampolgárt, a beutazás tehát egyrészt nem javasolt, másrészt csak szigorú feltételek betartása mellett lehetséges. Az utazóknak többek között igazolniuk kell, hogy a repülés előtt legfeljebb 72 órával negatív PCR-tesztet végeztek rajtuk. Ezen felül alá kell írniuk egy nyilatkozatot is, amelyben vállalják, hogy betartják a kötelező 14 napos karantént, és megerősítik, hogy tünetmentesek. Az ország elhagyásakor az utazókra újabb tesztelés vár.

Az üzletek október elején 60 százalékos kapacitással nyitottak az országban, az éttermek pedig mára 50% -os kapacitással működhetnek. A bárok és a mozik azonban továbbra is zárva tartanak, mint ahogy a főbb nevezetességek is.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top