Connect with us

Hírek

Peru: lassú újranyitás, visszatér pár nemzetközi járat

Peru: lassú újranyitás, visszatér pár nemzetközi járat

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, a járvány azonban őket sem kímélte.

Advertisement

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb országa, maga az élő történelem. A járvány azonban őket sem kímélte, még mindig szigorú korlátozások: karantén és kijárási tilalom van érvényben október végéig. Az ország elnöke, Martín Vizcarra azonban nemrégiben bejelentette, hogy az ország a koronavírus-járvány miatt leállított nemzetközi járatokat indít újra Közép- és Dél-Amerika nagyobb városaiba. Ezek: Bolívia, Chile, Kolumbia, Ecuador, Panama, Paraguay és Uruguay. Az európai járatok hamarosan szintén felkerülhetnek a menetrendbe.

Peru a járvány kezdete óta nem enged be külföldi állampolgárt, a beutazás tehát egyrészt nem javasolt, másrészt csak szigorú feltételek betartása mellett lehetséges. Az utazóknak többek között igazolniuk kell, hogy a repülés előtt legfeljebb 72 órával negatív PCR-tesztet végeztek rajtuk. Ezen felül alá kell írniuk egy nyilatkozatot is, amelyben vállalják, hogy betartják a kötelező 14 napos karantént, és megerősítik, hogy tünetmentesek. Az ország elhagyásakor az utazókra újabb tesztelés vár.

Az üzletek október elején 60 százalékos kapacitással nyitottak az országban, az éttermek pedig mára 50% -os kapacitással működhetnek. A bárok és a mozik azonban továbbra is zárva tartanak, mint ahogy a főbb nevezetességek is.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egy kis Zanzibár jövőre? Retúrjegy 197 900 Ft-ért! (december-június) https://t.co/DU1BhI6XkrMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Málta negatív PCR-tesztet kér a magyaroktól https://t.co/5CFveaMVGZMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Koronavírus: radikális intézkedések Csehországban és Szlovákiában https://t.co/YjMDnBIcSTMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok https://t.co/LKDPsqlp9YMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Programajánló: az év kedvenc városai a világutazók szerint https://t.co/14uoKfyFAcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top