Connect with us

Hírek

Utazás Lengyelország: negatív PCR-teszttel elkerülhető a karantén

Utazás Lengyelország: negatív PCR-teszttel elkerülhető a karantén

Utazás Lengyelország: módosították az eddigi szabályozást, mely szerint a szervezett módon (repülő, vonat, busz) beutazóknak tíz napra karanténba kellett vonulniuk az országban.

Az európai uniós állampolgárok – így a magyarok is – szabadon beutazhatnak Lengyelország területére. A december 17-én bejelentett, majd január 11-én meghosszabbított új korlátozások fényében azonban december 28 és január 31 közt az országba szervezett módon (repülő, vonat, busz) beutazó személyek kötelesek 10 napra karanténba vonulni. 

A legújabb módosított szabályozás értelmében azonban, nincs karanténintézkedés abban az esetben, ha a szervezett módon beutazott személy a beutazást megelőző 48 órán belül elvégzett PCR típusú, negatív koronavírus-tesztet mutat be.  

Tranzitálás 

Az EU valamely más tagállamában tartózkodási jogcímmel rendelkező személyek személygépkocsival tranzitálhatnak Lengyelországon keresztül. Fontos azonban, hogy a repülőgéppel, lengyelországi átszállással utazók a tranzit zónát nem hagyhatják el, illetve az abból történő kilépés esetén Lengyelországban karantén-kötelezettség vonatkozik rájuk, kivéve (az új szabályozás értelmében) ha 48 órán belül elvégzett PCR típusú, negatív COVID-19 teszttel rendelkeznek. 

Lengyelország

Olvasóinkat rendszeresen ajándékozzuk meg speciális akciókkal, árengedményekkel és titkos ajánlatokkal. Használd fel most a 3000 Ft-os kedvezmény kódunkat csak a Repjegykirály alkalmazásban.

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top