Connect with us

Magazin

Instant IGEN-ek, felejthetetlen esküvők. Hogyan házasodj meg Las Vegasban?

Instant IGEN-ek, felejthetetlen esküvők. Hogyan házasodj meg Las Vegasban?

Las Vegas a világ egyik legismertebb és legközkedveltebb turisztikai úti célja, a szerencsejátékok birodalma, valamint a globális szórakoztatóipar egyik fő központja. A kreativitásának, meghökkentő mivoltának, attrakcióinak bőséges kínálata közül most egy nagyon különlegeset mutatunk be. Las Vegas ugyanis a felsorolt alteregókon kívül az esküvők fővárosa is. Vagy talán inkább az égből pottyant házasságkötéseké? Amennyiben nem számítjuk az utazást, akkor tényleg szinte minimális időinvesztícióval házasodhatsz itt meg, mindenféle stresszes előkészületektől mentesen.

Advertisement

Ha már valamikor megfordult a fejedben, hogy éppen Las Vegasban mondanád ki ama boldogító ígéretet, csak nem tudod, hogy fogj bele, akkor most megtudhatsz pár lényeges információt.  Bár még mielőtt elutazol Nevadába, a Mojave-sivatag színes-vibráló, bűnös városába, javasoljuk az alábbi feladatok teljesítését:

1. Ne légy szingli.

2. Ha már házas vagy, válj el.

3. Vegyél egy repjegyet Las Vegasba.

A Las Vegas-i esküvők alapfeltételei

1. A korod. Ha mindketten minimum 18 évesek vagytok, akkor szabad a pálya. Ám a 17 évesek is megkaphatják az engedélyt, de csak szülői beleegyezéssel és nevadai bírósági engedéllyel. Szóval, ésszerű várni egy pár hónapot a felnőtt kor eléréséig.

2. Családi állapotod. A cikkünk elején javasolt feladatok közül a második talán egy félre sikerült viccnek is tűnhetett, de komolyan gondoltuk. Sok komédia, romantikus film vagy vegasi legendák alapján azt gondolhatnánk, hogy a Bűnös Város kiváló hely a kettős házassághoz. Ez azonban nincs így. Akik megszegik ezt az alapfeltételt, számoljanak az ún. bigámiai díj (5000 dollár) vagy 4 év börtönbüntetés lehetőségével.

3. Vérrokonság. A bigámiáért járó bírságon kívül vérfertőzési díjatis osztogatnak Nevadában azoknak a pároknak, akik olyan személlyel kötnek házasságot, akivel a másodunokatestvérinél közelebbi rokonsági viszonyban vannak. A 10 000 dollárig terjedő bírsági díjon kívül börtönnel is büntethetik a vétkeseket.

4. Házasságkötési engedély. Ezt azoknak a pároknak ajánljuk, akik minden rizikót el szeretnének kerülni. Simán megtörténhet, hogy ha reggel határozzátok el, hogy frigyre kellene lépnetek, este már házastársakként mentek aludni (vagy más aktivitásoknak szentelni az időt). Mivel azonban egy napra kb. 300 esküvő is eshet Las Vegasban, jobb előre elintézni a szükséges papírmunkát, mégpedig Nevada állam engedélyét. Miután a kérelmet mindkét fél kitölti online felületen, 60 nap elteltével állítják ki az engedélyt. (Igen, helyben ez lehet 10 perc is, de ha éppen sokan vannak, akkor hosszú órákba is fulladhat az izgatott várakozás.) Ezt majd személyesen szükséges kiváltani a The Las Vegas Marriage License Bureau-ban (házassági engedély iroda), időpontot nem kell egyeztetni. De mindkét félnek ott kell lennie érvényes személyazonosságot bizonyító dokumentummal együtt. Az engedély 77 dollárba kerül, és kiállítása után még 1 évig érvényes.

A nagy nap

Ha mindent elintéztél, akkor már csak az maradt hátra, hogy tényleg férjhez menj/megnősülj. Ehhez válassz ki egyet Las Vegas számos kápolnái közül (chapel). Javasoljuk, hogy előre, még minden helyi csillivilli reklám és utcai rábeszélő eladófickók hatása nélkül tedd meg ezt. Szóval használd az ember legjobb barátját, a Google-t, esetleg válassz egyet a lasvegasdirect.com portál 10 kedvence közül.

A választék tényleg elég bőséges. Ha ahhoz van kedved, akkor egy Elvis hasonmás köti össze életed a pároddal, de a nagyon sietős temperamentumok autóban vagy helikopterben is megesküdhetnek. Las Vegasban tényleg minden sarkon találsz valamilyen kápolnát, klasszikus vagy polgárpukkasztó, hagyományos vagy modern ötletekkel harcolva a konkurencia ellen.

A házasságkötéshez szükség van egy tanúra, bár ezt a legtöbb chapel be tudja biztosítani. Az esküvő utáni 10 napon belül a házasságkötő bejegyezteti az általa hitelesített papírokat a Clark megyei hivatalban. Ettől fogva lép érvénybe a házasság az USA-n belül. A hitelesített házassági papírokat online kell megrendelni, majd a frigyet itthon is érvényesíteni kell (anyakönyveztetni).

Forrás: https://www.shouselaw.com/, http://www.clarkcountynv.gov/, https://www.tripsavvy.com/

Fényképek forrása: shutterstock.com, unsplash.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Irány a mesebeli Bari! Foglalj most 11 215 Ft-tól https://t.co/bLmVZhMsIuMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Exkluzív all inclusive nyaralás Egyiptomban, ötcsillagos szállodában 164 615 Ft-tól https://t.co/ZGpGPY2IGPMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Megszűnt a beutazási korlátozás Magyarországra hat országból https://t.co/kEbQGF1iXwMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Olaszország feloldja a korlátozásokat, elfogadják a covid-igazolványokat https://t.co/EZXTlXu5xAMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Bővíti kínálatát Debrecenből a Wizz Air légitársaság. Foglalj most 8 814 Ft-tól https://t.co/qAlrrnJCvNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Július 1-re minden magyarországi fürdő kinyithat. Wellness csomagok most 27 900 Ft-tól https://t.co/MTGRqagW7hMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban minden korlátozást feloldanak https://t.co/pkNHPGSbnOMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
FRISS HÍREK: Oltás és teszt nélkül utazhatunk Spanyolországba https://t.co/yTMxbN3e9AMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Oltás és teszt nélkül utazhatunk Horvátországba https://t.co/m5ubF88gMPMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Görögország: koronavírus vonatkozású utazási és belépési követelmények https://t.co/EnLa0pJSzAMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top