Connect with us

Magazin

Vegas bébi, Vegas! 10 kihagyhatatlan dolog a bűnös városban!

Vegas bébi, Vegas! 10 kihagyhatatlan dolog a bűnös városban!

Mi a közös Elvis Presleyben, az Eiffel-toronyban, a Másnaposokban és a Cupido kápolnákban? Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy Las Vegas. A szerencsejátékok fellegvárát nevezhetnénk a felnőttek játszóterének, mert itt aztán mindenki el tudja magát engedni. Bulik 0-24-ben, kaszinók és természetesen strip klubok is. De mit lehet csinálni a Nevadai sivatag közepén napközben és napnyugta után? Mi utánajártunk:

Advertisement

Félkarúk, Black Jack, egy dollárosok

Ha Las Vegas, akkor kaszinók. A bűnös város egyik legismertebb ikonja még mindig a Ceasar Palace, de még mielőtt 100%-os önbizalommal indulnál a póker asztal felé, nem árt megtanulni ezt-azt a szerencsejátékokról. A városban számos könyvesbolt polcán találsz hasonló könyveket. Ha gond nélkül, bármikor felveszed a pókerarcod, akkor irány Bellagio, vagy a legendás Golden Nugget, ahol igazi veteránokkal játszatsz akár hajnalig. Egydollárosokkal teli pénztárcával mindenképp ajánljuk a Palms kaszinót, az Off-Strip Gold Coast vagy a Circus Circus-t.

Világsztárok

Vegas nemcsak az átlagos halandókat, de az A-listás zenészeket és zenekarokat is vonzza. Azzal a különbséggel, hogy a híres énekesek nem hatalmas stadionokban lépnek fel, hanem általában hotelekben, így sokkal bensőségesebb a hangulat. Felléptek már olyan hírességek is, mint Celine Dion, Elton John, J. Lo, Cher, Bruno Mars, Backstreet Boys és Beyoncé is.

Eiffel-torony, Szabadságszobor és gondolák

Lesd meg a világszerte ismert látnivalókat, anélkül, hogy kitennéd a lábad Vegasból. Egy csók az Eiffel-torony alatt? Akkor irány Paris Las Vegas. Velence? Gondolázhatsz a Szent Márk téren a Venetian hotelben. A Bellagio hotel pedig a Comói-tó másolatával büszkélkedik, míg a New York New York egy hatalmas Szabadságszoborral. Még Detroit is kapott egy tematikus kaszinót, a Fremont Street D-t, ahol megkóstolhatod az American Coney Island-i hot dogot vagy Michigan mérföldkőnek számító Zingerman’s kávét. Ez Las Vegas varázsa.

Nézd meg a Hoover-gátat

A Hoover-gát a Las Vegas-i történelem elképesztő építménye. A 726 láb magas kanyargós beton gát gyönyörködtető látványt nyújt, függetlenül attól, hogy vezetett túrán, sétálva a hídon, vagy a Mead-tóról csónakázva tekinted-e meg. Öt év és 21 000 ember kellett ahhoz, hogy megépítsék a hatalmas gátat a Colorado-folyón.

Sztratoszféra

Ha arra leszel figyelmes, ahogy valaki kiábalva zuhan le a Sztratoszféra tetejéről, csak nyugi. A SkyJump, egy szabályozott szabadesés, amit csak a legbátrabbaknak ajánlom. A Nevadai sivatag legmagasabb épületéről megcsodálhatod Las Vegas panorámáját és a tetején még vidámpark is van.

Cirque du Soleil

Akrobaták, bohócok és hihetetlen show. Ugyan hol lehetne az USA-n belül a legtöbb előadása a Cirque du Soleilnek? Természetesen Vegasban. A felejthetetlen showról nemcsak a szereplők, de a hihetetlen konstrukció is gondoskodik, hisz pár másodperc alatt át tudják változtatni a földfelszínt egy medencére.

Holtomiglan, holtodiglan

A csilli-villi hotelek és a kaszinók mellett, nem ritka ha Evis Presley pecsételi meg a boldog párok szerelmét. Bár azt szokták mondani, ami Vegasban történik, az ott is marad, az itt kötött házasságok a másnaposság után is megmaradnak, szóval csak óvatosan! Mert igent mondani könnyű, a nehéz része csak utána jön. 😉

Táncoló szökőkút

A Bellagio egyik legszebb attrakciója a táncoló szökőkút. Összesen 1200 vízsugár lövell ki zenére, napközben minden félórában és az este folyamán minden 15 percben. A Tripla vagy semmiben is feltűnő szökőkutat valóban megéri megnézni.

Strip

A majdnem 7 km-es sétányon sorakoznak a jobbnál jobb hotelek és kaszinók. Állítólag ez a világ legfényesebben kivilágított utcája, amit még az űrből is látni. Nem tudom, meg tudja-e ezt valamelyikkőtök erősíteni, de azért érdemes rajta végigmenni. (Egyébként, a Strip csak 5 percnyi sétára van a Hooters hoteltől)

Kattintson a megjegyzésre
To Top