Connect with us

Hírek

Egymás után állítják vissza a kültéri maszkviselés kötelezettségét a francia nyaralóhelyeken

Egymás után állítják vissza a kültéri maszkviselés kötelezettségét a francia nyaralóhelyeken

Egymás után állítják vissza a kültéri maszkviselés kötelezettségét a francia nyaralóhelyeken a koronavírus delta variánsa miatt.

Egymás után állítják vissza a kültéri maszkviselés kötelezettségét a francia nyaralóhelyeken a koronavírus delta variánsa miatt. A maszkviselés mellett a gyülekezést és az esti szórakozást korlátozó intézkedések léptek életbe kedden Korzika szigetén és az Atlanti-óceán mentén több nyaralóvárosban. A szigeten este 9 óra után tíz főnél többen nem gyülekezhetnek a tengerpartokon. Az intézkedés célja a spontán esti bulizások elkerülése.

A délnyugati Gironde megye prefektusa szintén kötelezővé tette a maszkviselést Bordeaux-ban is és a turisztikai övezetekben a spanyol határ közelében, ahol szerdától az alkoholfogyasztás is tilos lesz a köztereken augusztus 31-ig, de a korlátozás nem vonatkozik a parkokra, a természetvédelmi övezetekre és a tengerpartokra, illetve a strandokra.

Hasonló intézkedések léptek életbe Vendée, Charente-Maritime, Landes és Pyrénées-Atlantiques megyékben az Atlanti-óceán partján. Az ország más nyaralóhelyein, köztük Alpes-Maritimes megyében már vasárnaptól maszkot kell viselni a köztere ötezer lakosú településeken tették kötelezővé ismét a száj és az orr eltakarását.

Korlátozások Franciaország egész területén

Mint arról korábban beszámoltunk a francia nemrégiben megszavazták azt a törvénytervezetet, amely kiszélesíti a Covid-igazolás használatát a mindennapi életében, egyebek mellett a belföldi utazáshoz (pl. vonatokra, repülőgépekre) és néhány más nyilvános helyre való belépéshez, étterembe járáshoz is kötelező lesz igazolniuk az állampolgároknak, hogy be vannak oltva koronavírus ellen. Emellett a védőoltást minden egészségügyi dolgozó számára kötelezővé teszik Franciaországban.

francia

Kedvezményes repjegyek Franciaországba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top