Connect with us

Hírek

Korlátozások kerülnek bevezetésre Franciaországban

Korlátozások kerülnek bevezetésre Franciaországban

A francia képviselők nemrégiben megszavazták azt a törvénytervezetet, amely kiszélesíti a Covid-igazolás használatát a mindennapi életében, hatósági karantént ír elő a fertőzötteknek, és kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint a tűzoltók számára Franciaországban.

A francia parlament elfogadta azt a Covid-igazolványról szóló törvényt, amely előírja, hogy egyebek mellett a belföldi utazáshoz (pl. vonatokra, repülőgépekre) és néhány más nyilvános helyre való belépéshez, étterembe járáshoz is kötelező lesz igazolniuk az állampolgároknak, hogy be vannak oltva koronavírus ellen. Emellett a védőoltást minden egészségügyi dolgozó számára kötelezővé teszik.

Emmanuel Macron elnök és kormánya szerint azért van szükség a tevékenységek Covid-igazolványhoz kötésére, hogy megvédjék a veszélyeztetett lakosságot és megelőzzék, hogy kórházakban felüsse a fejét a vírus, valamint hogy elkerüljék az újbóli lezárásokat. A törvény első körben, azaz az oltási igazolványok vagy a negatív tesztek felmutatása a felnőttekre vonatkozik majd, a 12 és 17 év közöttiek számára csak szeptember 30-tól lesz kötelező, miután számukra később kezdődött az oltási kampány.

Azoknak az intézményeknek, amelyek nem kérik el a vendégek igazolványát, egyelőre 1500 eurós ( kb. 540 ezer forint) bírságot kell fizetniük, ennek összege azonban növekszik ismételt szabályszegés esetén. Az igazolást megkövetelő helyeken a dolgozóknak is kötelező a koronavírus elleni védettségi igazolás (oltás vagy rendszeres tesztelés). Az igazolást megkövetelő helyeken a maszkviselés nem kötelező, viszont a prefektúrák saját hatáskörben bárhol kötelezővé tehetik, akár kültérben is. 

Nem csak a franciák az egyetlenek, akik szigorítanak: augusztustól már az olaszoknál is kötelező lesz a védettségi kártya felmutatása. Erről részletesebben itt olvashatsz: Olaszországban a beoltottak léphetnek majd be a múzeumokba, színházakba, edzőtermekbe

Kedvezményes repjegyek Franciaországba

Franciaországban

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top