Connect with us

Király repjegyek

LOT akció: Utazz közvetlenül Budapestről Szöulba most 224 900 Ft-tól

LOT akció: Utazz közvetlenül Budapestről Szöulba most 224 900 Ft-tól

Teljes nevén Szöul tchukpjolsi, azaz Szöul különleges városa. A Koreai Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa a legmodernebb technológiák és a kirívó divat hazája, ugyanakkor a helyiek mélyen tisztelik kultúrájukat és hagyományaikat. Azt is szokták mondani Szöulról, hogy ha valamit keresel, azt itt 24 órán belül megtalálod.

Repjegy Szöulba:

Belépési feltételek Dél-Koreába:

A beutazás 2021. szeptember 1-től már nem vízumhoz kötött, mivel a Koreai Köztársaság az átmenetileg felfüggesztett, a két ország között fennálló vízummentességi megállapodás végrehajtását ismét megkezdte. Tehát a magyar állampolgárok újra vízummentesen utazhatnak be az országba.

2021. szeptember 1-től bevezetésre került az ún. K-ETA rendszer is, amelybe beutazást megelőzően kötelező regisztrálni. A K-ETA regisztráció lehetősége azoknak az állampolgároknak szól, akik egyébként vízummentesen utazhatnak be a Koreai Köztársaságba. A regisztráció online történik, visszaigazoláshoz kötött, a vízummentesség mellett is csak ennek birtokában tudnak beutazni a magyar állampolgárok. Regisztrálni a www.k-eta.go.kr honlapon, vagy a K-ETA elnevezésű telefonos applikáción keresztül lehet, legalább 24 órával a Dél-Koreába tartó repülőgépre történő beszállítást megelőzően. A rendszerben lehetőség van csoportos regisztrációra is, összesen 30 utas nevében.

A K-ETA engedély kérelmezésének díja 10,000,-KRW (kb. 2500,-Ft), érvényességi ideje pedig a jóváhagyástól számított 2 év, az érvényességi időn belüli beutazások számára tekintet nélkül. Azok az utasok, akik rendelkeznek az engedéllyel, mentesülnek az érkezéskor kötelezően kitöltendő ún. érkezési kártya benyújtása alól is.

2022. október 1-től nem kell sem a beutazást megelőzően, sem pedig érkezést követően tesztet végeztetni (sem RAT, sem PCR tesztet).

Regisztrálni beutazás előtt az ún. K-ETA rendszerben kell. www.k-eta.go.kr

Miért pont Szöul?

Szöul a nap 24 órájában pörög. A kora reggeli órák ideálisak egy sétára vagy a helyi templomok meglátogatására, de megoldhatod a bevásárlást vagy akár egy koktéllal is kezdhetet a napot a világ legcoolabb bárjaiban.

Bár a Koreai Köztársaság mára az egyik legfejlettebb országok közé tartozik, kár lenne nem beszippantani a hely történelmét. Ismerd meg Phoenix és a pungsu-jiri, vagy a nálunk is ismert feng-shui történetét.

Szöul panoráma

A koreaiak kiváló tervezők, és ezt Szöul is bebizonyítja. Különös figyelmet fordítanak azokra a területekre, ahol rengeteg ember mozog. Röviden, igyekeznek megkönnyíteni a helyiek életét.

És végül, de nem utolsó sorban – a nagyszerű konyha. Szöul utcai főzdéi mellet nem lehet csak úgy elmenni. Azt már mondanom sem kell, hogy éttermei sem okoznak csalódást. A délutánt zárhatod egy tradicionális teázóban is, állítólag pont ezeken a helyeken tükröződik igazán Szöul lelke.

Milyen a LOT turista osztálya?

A lényegre térve, most egyedi esélyed van meglátogatni ezt a hihetetlen országot és mindezt közvetlenül Budapestről. A LOT légitársasággal az ultramodern Dreamlineren fedélezetén kényelmesen repülhetsz Szöulba.

A LOT légitársaság megújította közvetlen járatát Budapest és Szöul között. A repülőgépek heti kétszer, hétfőn és szerdán14:20-kor hagyják el a budapesti repülőteret és reggel 9:10-kor szállnak le a Szöul Incheon nemzetközi repülőtéren. Tehát kevesebb, mint 11 óra kell ahhoz, hogy a Koreai Köztársaságban találd magad.

Üdv a fedélzeten

A Dreamliner a vasmadarak egyik legszebbje, a fedélzet a LOT színeiben pompázik, mondanom sem kell, hogy tágas, letisztult, kényelmes székekkel ellátva. A férőhelyek száma 252, ebből 18 business class, 21 prémium turista és 213 turista.

LOT turista osztáy

Kényelem az első helyen

repülőgép ablakai központilag sötétíthetőek, a légiutas-kísérők egy gombnyomással tudják világosítani vagy ellenkezőleg, besötétíteni az ablakokat. Nem utolsósorban ez megkönnyíti az időzóna átállást is. A Dreamliner 787-en jobban megy az alvás is, a fedélzeti nyomás alacsonyabb, mint más gépeken, ami kevesebb fejfájással, hányingerrel és szédüléssel jár.

Szórakoztató rendszer turistán is

Bár közvetlen járat, mégis majdnem 10 órát töltünk a felhők felett. A LOT szórakoztató rendszeréből nem hiányoznak a legújabb kasszasikerek és zenék mindenki stílusának megfelelően. Sőt, a jövőben az (IFE), a lengyel légitársaság szórakoztató rendszere magyar nyelven is elérhető lesz.

Jókat enni-inni a fedélzeten is

Nem is tudom miért, de felszállás után mindenki az ételeket várja a leginkább. A LOT-nál ezzel sincs semmi gond, finom ételeket szolgálnak fel, pontosabban turistán kétszer, az első menü a felszállás után a második leszállás előtt érkezik. Ha megkívánnád a Premium Economy menüjét 12 órával a felszállás előtt, 7.500 Ft-ért megvásárolhatod a My Premium Menu-t. Garantáltan úgy fogod magad érezni, mintha étteremben ennél – előételek, friss saláták, sajtok és finom meleg ételek, valamint gyümölcssaláták és a csokis desszert sem hiányoznak.

LOT fedélzeti ellátás


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top