Connect with us

Hírek

Koronavírus: Hírek a nagyvilágból

Koronavírus: Hírek a nagyvilágból

A cikket március 18-án frissítettük

Az elmúlt héten Európába tolódott a koronavírus világjárvány súlypontja. Számos ország utazási korlátozásokat vezetett be, több európai országban rendkívüli állapotot hirdettek. Cikkünkben több olyan fontos utazással kapcsolatos hírt összegzünk, amely segít számotokra eligazodni. Mi történt az elmúlt pár nap során…

Lezárják Európa határait

Az Európai Unió (EU) tagállamainak miniszterelnökei és elnökei tegnap megállapodtak abban, hogy 30 napra lezárják az EU külső határait. Ezt az Európai Tanács elnöke, Charles Michel jelentette be, majdnem három órás videokonferencia után.

Az állam- és kormányfők megállapodtak abban, hogy biztosítják az Unió belső határain a gyógyszerek és élelmiszerek zökkenőmentes szállítását.

Magyarország lezárja határait a külföldiek előtt

Orbán Viktor a mai parlamenti ülésen bejelentette, hogy hetfő éjféltől lezárják Magyarország határait. Csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére.

Az airportal.hu weboldal szerint: „Ez a döntés az utasszállító járatok számának drasztikus csökkenéséhez, további járattörlésekhez, és akár légitársaságok teljes leállásához is vezethet.”

Rendkívüli kormányintézkedések Magyarországon!

Tovább nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Hétfő reggel már 39 fertőzöttet tartanak számon – olvasható a koronavarius.gov.hu oldalon elérhető közleményben. A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében, megteremtve ezzel a megbízható információáramlás alapjait. Ezen a honlapon hiteles és naprakész tudósításokat találsz. Nemcsak a hatósági intézkedésről, de a megelőzéshez szükséges lépésekről is.

Ebben a cikkben a múlt hét folyamán kihirdetett intézkedésekről olvashatsz!

Trump Európa ellen!

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerda este beutazási tilalmat hirdetett Európából az Egyesült Államokba. A tilalom március 13-án, pénteken lépett érvénybe, és 30 napra kell alkalmazni.

Az elnök elsődlegesen Kínát, majd az Európai Unió országait okolta a vírus gyors elterjedéséért, mert szerinte nem léptek időben és megfelelően. A tiltás szerint azokat az embereket nem engedik be az Egyesült Államokba, akik az érkezést megelőző 14 napban a Schengeni-övezethez tartozó országokban jártak. A beutazási tilalom nem vonatkozik az Egyesült Királyságból érkezőkre, illetve az amerikai állampolgárokra, valamint azoknak a legközelebbi családtagjaikra.

Külföldön rekedt magyarok – mi a teendő?

“A külképviseleteken jelentkezzenek a kint ragadt magyarok, őket aztán összesítik majd, és a külképviseletek egyeztetnek a kormánnyal, hogy mi legyen velük.” – írja az Index.

Magyar külképviseletek elérhetőségei:

A jelenleg foglalt repjegyekre a hagyományos lemondási vagy módosítási feltételek vonatkoznak, míg a légitársaságok más feltételeket nem biztosítanak. Amennyiben a www.pelikan.hu oldalon foglaltad le a repjegyed és az elkövetkezendő 30 napban kellene utaznod, vedd fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Elérhetőség:

E-mail: [email protected]

Tel.: 06 (1) 999 5657

Segítségre szorulsz? Tölts ki a következő űrlapot, 72 órával az indulás előtt.

Kevesebb repülőgép az európai légtérben. Drámai helyzet Olaszországban!

Az egész világon egyre több légitársaság függeszti fel üzemeltetését, vagy jelentős kapacitáscsökkentést hajtanak végre a kényszer-intézkedések miatt: a LOT légitársaság március 15-től 10 napra felfüggesztette minden nemzetközi járatát, a Lauda légitársaság március 17-től április 8-ig törölte minden járatát, valamint az Austrian Airlines március 18-28 közötti időszakban nem indít járatokat. Nem ők azonban az egyedüliek… Az intézkedések miatt a múlt pénteken 17 százalékkal közlekedett kevesebb repülőgép az európai légtérben, országonként azonban nagyobbak az eltérések.

A legszigorúbb intézkedések kétségkívül Olaszországot érintik. Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma. Számos régiót hermetikusan lezárták, a rendszeres járatokat felfüggesztették. Az országba jelenleg egyetlen légitársaság nem üzemeltet járatokat. A repülőterek vesztesége a világon az első negyedévben várhatóan 1,32 milliárd euróra rúg majd.

Brüsszel így kívánja orvosolni a félig üres repülőgépek helyzetét…

Március 10-én, kedden az Európai Bizottság megállapodott abban, hogy felfüggeszti azokat a szabályokat, amelyek szerint a légitársaságoknak az üres járatokat is üzemeltetniük kell. Ezzel az intézkedéssel nem csak a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásait szeretnénk csökkenteni, de a környezetre gyakorolt negatív hatásokat is minimális szinten tartanák.

New Yorkban is megállt az élet!

Az USA legnépesebb városában, New Yorkban is megállt az élet, miután a polgármester, Bill de Blasio előbb a város iskoláinak, majd az éttermek, színházak, mozik és bárok bezárását rendelte el helyi idő szerint múlt vasárnap. A demokrata párti polgármester úgy nyilatkozott a lépés elkerülhetetlen volt, a vírus rohamosan terjedt azokon a helyeken, ahol a New York-iak találkoztak. A rendelkezés értelmében 50 ezer étterem kénytelen bezárni a városban.

A cikket folyamatosan frissítjük


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top