Connect with us

Magazin

A hygge olcsó! Még Koppenhágában is, ha nagyon akarod

A hygge olcsó! Még Koppenhágában is, ha nagyon akarod

A The Daily Telegraph brit napilap már 2 évvel ezelőtt is a legdrágább városok közé sorolta Dánia fővárosát. Így van ez a mai napig, éppen ezért sok turista kerüli ezt a környéket, bármilyen vonzónak tűnik is. Ez hiba. Elég ismerni a helyes utat és a megfelelő helyeket, és Koppenhága igazi hygge szellemét alacsony költségvetésű kiránduláson belül is meg tudod tapasztalni. Hogy mi az a hygge? Szószerinti fordítása nincs, annak a keveréke, amit a kényelem, az elégedettség és a társaság jelent.

Város a vízből

Csodálatos régi házak és történelmi raktárak a víz felett és tükrében. Sok fontos része a városnak épp az északról délre tartó csatornából látható. A helyi kikötő-rendszer, vagyis a Movia Harbour Buses egyik hajójára felugorva ezt láthatod is, és egyben kikerülheted a drága szervezett kirándulásokat. A sárga, komótos csónakok minden 10-20 percben közlekednek a Refshaleøen szigettől a Teglholmen ipari részig. Ha 24-órás vagy heti jegyet veszel tömegközlekedésre, akkor ezért az élményért nem is kell külön fizetned.

Tekerj, mint egy helyi

Csakúgy mint Amszterdamban, itt is nagyon közkedvelt a biciklizés. A kevésbé bátrak vagy kezdők is biztonságban vannak, mivel az utak kényelmesen szélesek. A legolcsóbb kölcsönzők közé tartozik a Donkey Republic vagy a Baisikeli, de sok hotel ingyen látja el vendégeit kerékpárral. Elektronikust a Bycyklenen keresztül tudsz intézni, és a kuriózum-kedvelőknek a Copenhagen Free Bike Rentals-t ajánljuk, ahol használt cajglikat adnak bérbe annyiért, amennyit adsz…

Skandináv dizájn és művészet

Látogasd meg a Danish Museum of Art and Design múzeumot. Ingyen jutsz be a könyvtárba, dizájnstúdióba, kertbe, kávézóba és a múzeum boltjába is. Egyébként, ha még nem vagy 26 éves, akkor számodra díjtalan a teljes belépő, mely egyébként 100 koronába kerül. A The Apartment is a kortárs művészet műveit kínálja – félig bolt, félig galéria dán bútorral tele. A belépés ingyenes, de előre le kell foglalni. Ha ez sem elég, akkor javasoljuk még az ARKEN Museum of Modern Art művészeti központot Ishøj városában, délre Koppenhágától.

A fénykép forrás: Evikka / Shutterstock.com

Streetfood

Sushi, grillezett finomságok, túrótorta, koktélok, hamburger, falafel, szendvicsek, curry, palacsinta. Soroljuk még? A Copenhagen Street Food minden éhes gyomornak a mennyországa lesz. Ezenkívül, egy nagyon különleges helyen helyezkedik el, a Papirøen Island sziget közelében. Szombati napon viszont látogass el a Meatpacking negyedben található piacra, az is rendkívül finom élmény lesz.

A fénykép forrás: Birute Vijeikiene / Shutterstock.com

Nagyon alter

A Candy Factory vagy dánul a Bolsjefabrikken minden, amit a kommersz NEM jelent. Egy független csoportosulás vezeti, a látogatóknak kulturális, de politikai rendezvényeket is kínál. Aztán ott van a Floss, ez a pici, füstös és jó értelemben koszos hely a város szívében. A koppenhágai punkok és rockerek kedvence, ugyanúgy, mint a helyi művészeké és íróké már a 90-es évektől fogva. Christiania egy zöld autonóm terület, a város legérdekesebb részei közé tartozik. Egy régi katonai bázis helyén található, még a hippik hozták létre.

A fénykép forrása: JJFarq / Shutterstock.com

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (5 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top