Connect with us

Hírek

Könnyítés vár Franciaországban a kínai vakcinával oltott személyekre

Könnyítés vár Franciaországban a kínai vakcinával oltott személyekre

Könnyítés vár Franciországban a kínai vakcinával oltott személyekre. Hét nappal a harmadik oltás felvétele után védettnek minősítik azokat a személyeket, akik két Sinopharm- vagy Sinovac-oltás után kaptak egy Pfizer vagy Moderna vakcinát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elismert kínai vakcinák – Sinopharm vagy Sinovac – két adagjának beadását követően harmadikként felvett mRNS vakcina (Pfizer vagy Moderna) beadása után 7 nappal állítható ki az uniós védettségi igazolás. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik oltásra ez a rendelkezés továbbra sem érvényes.

Magyarországról jelenleg szabadon be lehet utazni Franciaországba  –  vagyis Magyarországról érkezve nincs szükség a belépéshez rendkívüli indokra, nincs szükség karanténra – az alábbi beutazási feltételek teljesítése és igazolása esetén:

  1. megfelelő oltottság VAGY
  2. PCR- illetőleg antigén-teszt VAGY (72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy 48 óránál nem régebbi antigén)
  3. átesettség (= felgyógyultság). 

Hivatalos regisztráció nincs, de a belépőknek becsületbeli nyilatkozattal kell igazolniuk, hogy nem rendelkeznek koronavírus tünetekkel, a belépést megelőző két hétben nem érintkeztek koronavírusos beteggel. 

Kedvezményes repjegyek Franciaországba

kínai vakcina Franciaország

(Forrás: turizmus.com, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top