Connect with us

Hírek

Könnyebben juthatnak kínai vízumhoz a kínai Sinopharm vakcinával oltottak

Könnyebben juthatnak kínai vízumhoz a kínai Sinopharm vakcinával oltottak

A budapesti Kínai Nagykövetség a honlapján jelentette be, hogy könnyítést kapnak a kínai vízum megszerzése során azon személyek, akiket kínai Sinopharm vakcinával oltottak be.

A budapesti Kínai Nagykövetség honlapján olvasható, hogy 2021. március 15-től a magyarországi Kínai Nagykövetség bizonyos könnyítést nyújt azok számára, akik a Kínában előállított COVID-19 vakcinával beoltott és az oltási igazolást beszerző vízumkérelmezők közé tartoznak. Külföldi állampolgároknak és családtagjaiknak vízumkérelmük során csak a COVID-19 világjárvány előtt szükséges dokumentumokat kell benyújtaniuk.

Ugyanakkor fontos, hogy a COVID-19 vakcinával beoltott személyek esetében is az általános szabályok érvényesek, a Kínai Népköztársaság területére történő visszatérés esetén, és mind a tesztelési- mind a karanténkötelezettség fennáll. A budapesti kínai nagykövetség honlapján található tájékoztató szerint, az oltásról szóló igazolás ugyanúgy fel kell tölteni egy erre rendszeresített oldalra, mint a tesztelésről szóló igazolásokat.

Az oltás következtében a kínai fél által előírt vénás vérvizsgálaton megemelkedhet az IgM szint, amelynek a visszatérés feltételeként normál szintet kellene mutatni. A magas IgM szint arra is utalhat, hogy az érintett éppen fertőzött. Az oltási igazolás bemutatása magyarázat lehet a megemelkedett IgM szintre, azonban erről a budapesti kínai nagykövetség fog dönteni.

A kínai fél hivatalos kommunikációja ugyan nem említi, hogy lennének nem elfogadott oltóanyagok, azonban erről esetről-esetre fog dönteni a budapesti kínai nagykövetség.

kínai vízumhoz

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: Turizmus.com, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top