Connect with us

Hírek

Két hét teljes zárlat jön a járvány harmadik hulláma miatt

Két hét teljes zárlat jön a járvány harmadik hulláma miatt

Jelentős szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a magyar kormány heti tájékoztatóján: bezárnak az óvodák és az általános iskolák is, valamint két hétre bezár szinte minden üzlet is.

Jelentős szigorítások jönnek a járvány harmadik hulláma miatt. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azzal indokolta a szigorú lépéseket, hogy ha most nem zárnánk, akkor nemcsak a megbetegedések és a halálozások száma nőne meg radikálisan, de a nyitás és az újraindítás is későbbre tolódna…

Az alábbi szigorításokat hozta a kormány:

  • Az óvodákat és általános iskolákat április 7-ig, a tavaszi szünet végéig lezárják.
  • Március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak.
  • Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.
  • A konditermeket két hétre bezárják.
  • A parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sporttevékenység engedélyezett, ahol a másfél méteres távolságtartás lehetséges.
  • Szabadtéren mindenhol kötelező a maszkhasználat.
  • Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében, a tranzit teherforgalmat ez nem érinti.

A magyar kormány egyébként ezen a héten nemcsak szerdán, de csütörtökön is ülésezik a járvány miatt, és mivel a tájékoztató még a nap folyamán is tart, ezért akár további döntések is elképzelhetőek, ezeket vélhetően Orbán Viktor mondja majd el pénteki rádióinterjújában. A kormány tervei szerint a nyitás március 22-étől indulhat el, fokozatos lépésekkel.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top