Connect with us

Hírek

Júliustól egyénileg is utazhatnak Izraelbe

Júliustól egyénileg is utazhatnak Izraelbe

Izraelben május 23-tól fokozatosan elkezdik a nemzetközi turizmus újraindítását, több mint egy éves kihagyás után. Az első körben csak csoportokat fogadnak külföldről, a tervek szerint azonban a nyitás következő szakaszában, júliustól minden beoltott, egyéni turista is beléphet Izraelbe.

Mint arról korábban beszámoltunk Izrael hamarosan megnyitja kapuit a beoltott külföldi turisták csoportjai előtt. Orit Farkash Hacohen turisztikai miniszter és Yuli Edelstein egészségügyi miniszter megállapodása értelmében május 23-tól fokozatosan elkezdődik a nemzetközi turizmus újraindítása, több mint egy éves kihagyás után. Az első körben csak csoportokat fogadnak külföldről, a minisztérium által meghatározott irányelvekkel összhangban.

Yuli Edelstein egészségügyi miniszter így nyilatkozott: “Izrael a világ első koronavírus ellen átoltott országa, és ennek pozitív hatásait elsőként az izraeli állampolgárok élvezhetik. Miután a gazdaságot már újraindítottuk, itt az ideje, hogy a turizmus is újrainduljon, óvatosan és előre kiszámítható formában.”

A tervek szerint azonban a nyitás következő szakaszában, júliustól minden beoltott, egyéni turista is beléphet az országba. Az oltási igazoláson kívül a beutazóknak a repülőgépre való beszállás előtt egy negatív PCR-tesztet is be kell mutatniuk, továbbá érkezéskor egy szerológiai vizsgálaton kell átesniük a repülőtéren. Az ország lakosságának már több mint a felét beoltották, így a nyitás fő kihívása az, hogy a turisták érkezésével ne kezdjen újra növekedni a koronavírus-fertőzöttek száma. Jelenleg Izraelben az oltott lakosság számára már egy hónapja elérhetőek a szolgáltatások.

Maszk nélkül

Szabadtéren már nem kötelező maszkot viselni Izraelben, jelentősen visszaesett ugyanis a koronavírus-fertőzések száma a gyors és sikeres oltási kampánynak köszönhetően. A maszkviselés zárt térben azonban továbbra is kötelező. Aki akar, természetesen hordhat maszkot szabadtéren is.

Kedvezményes repjegyek Izraelbe


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top