Connect with us

Hírek

Izland fogadja azokat, akik átestek a COVID-19 fertőzésen vagy megkapták a védőoltást

Izland fogadja azokat, akik átestek a COVID-19 fertőzésen vagy megkapták a védőoltást

Izlandra utaznál? A teszt- és karanténkötelezettség alól mostantól kivételt képeznek azok, akik már átestek COVID-19 fertőzésen, illetve megkapták a védőoltást és azt hitelt érdemlően bizonyítani is tudják.

Izland új engedményeket hozott. A teszt- és karanténkötelezettség alól mostantól kivételt képeznek a nemzetközi repülőtér terminálját nem elhagyó átutazók, nemzetközi személy-és áruszállításban Izlandon regisztráltan résztvevők, és azok, akik a beutazást megelőzően hitelt érdemlően bizonyítják, hogy már átestek a COVID-19 fertőzésen, valamint azok, akik nemzetközi oltási könyvvel tudják igazolni, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

A meghatározott kivételektől eltekintve továbbra is érvényes:

  • Az Izlandra utazóknak az utazást megelőzően ki kell tölteniük az alábbi előregiszrációt, és javasolt telepíteniük az alábbi nyomkövető alkalmazást is.
  • Minden Izlandra érkező, izlandi bejelentett lakcímmel nem rendelkező személynek két koronavírus tesztnek kell alávetnie magát beutazáskor.
  • Az izlandi hatóságok csak Izlandon készült koronavírus tesztet fogadnak el.
  • 2021. január 31-ig a beutazók tesztelése ingyenes, és magában foglalja a második teszt díját is. A teszt elvégzése után az országba érkező turisták tovább utazhatnak szállásukra, de a karantén szabályainak szigorú betartásával (tömegközlekedés nem használható stb.). A beutazók első tesztjét a Keflavík nemzetközi repülőtéren illetve a Seyðisfjörður kompkikötőben végzik, míg a másodikat egy, a karantén helyszínéhez közeli egészségügyi központban, melyről az izlandi hatóságok minden esetben tájékoztatást adnak. 
Izland

Hogyan lehet bizonyítani, hogy átestél COVID-19 fertőzésen?

Izland a következő dokumentumokat ismeri el a COVID-19 betegség korábbi bizonyítékaiként:

  • PCR-teszt pozitív eredménnyel (legalább 14 napos);
  • Covid-19 specifikus antitestek kimutatása vérmintából. Automatizált antitest (ELISA és egyéb immunoassay-alapú) teszteredmények.
  • Nyomtatott és elektronikus formátumú, angol nyelvű igazolások.

Ezek az intézkedések várhatóan 2021. május 1-ig maradnak hatályban.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top