Connect with us

Hírek

Izland biztonságossá teszi a kirándulást a turisták számára

Izland biztonságossá teszi a kirándulást a turisták számára

Az izlandi Egészségügyi Minisztérium szerint az Izlandra érkezőknek hamarosan nem egy, hanem két COVID-19 szűrést kell elvégezniük, és rövid karanténra is számítaniuk kell, míg a második teszt eredményére várnak – tájékoztatta olvasóit a Lonely Planet. Mutatjuk a részleteket.

Advertisement

Mint azt már korábban megírtuk, a gleccserek és lehengerlő panorámák hazája, Izland júniusban újból megnyitotta határait a turisták előtt. Augusztus közepétől azonban ismételten szigorúbb szűrési eljárásokat volt kénytelen bevezetni annak érdekében, hogy megvédje az országot a növekvő fertőzéstől, valamint a helyiek és a látogatók számára is egyaránt olyan nyugalmat és pihenést nyújtson, amiről régóta híres. A látogatókon dupla szűrést végeznek el, az első tesztet a határon készítik el, a második tesztet pedig néhány nappal később. Amíg a második teszt eredményeit várják, a látogatóknak öt-hat napos karanténon kell átesniük.

Az izlandi kormány augusztus 16-án frissítette utazási tanácsait, megjegyezve, hogy az augusztus 19-től Izlandra érkező összes utas választhat, hogy kétszer tesztelik-e a COVID-19-re vagy két hétre karantén alá helyezik. Az utasok az első tesztért 9 000 ISK-t fizetnek (vagy 11 000 a helyszínen), a második teszt azonban mindenki számára ingyenes. A 2005-ben vagy később született gyermekek mentesülnek mind a tesztelés, mind a karantén kötelezettsége alól. Külön kiemelték, hogy az utazók nem hozhatnak teszt-eredményeket a saját országukból. 

Korábban csak egyszer kellett tesztelni az utasokat, de Izlandon és a világ valamennyi részén az új napi koronavírus-fertőzöttek növekedése további egészségügyi és biztonsági intézkedések bevezetésére késztette a kormányt. Jelenleg minden látogatót arra ösztönöznek, hogy töltse le a kapcsolattartó és nyomkövető alkalmazást, a Rakning C-19-et, az országba való belépést követően, vagy még az utazás előtt. Az izlandi kormány korábban úgy nyilatkozott, hogy az izlandi lakosság 40% -a már használja az alkalmazást, így az érkezőknek sincs semmi félnivalójuk… Az alkalmazást az adatvédelmi irányelveknek megfelelően fejlesztették ki.

(Forrás: Lonely Planet)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top