Connect with us

Hírek

Egyre több ország kéri az indulás előtti negatív PCR-teszteredményt

Egyre több ország kéri az indulás előtti negatív PCR-teszteredményt

Az Egyesült Államok mellett nemrégiben, Írország és az Egyesült Királyság is szigorította a beutazás feltételeit, az utasoktól indulás előtt elvégzett, negatív eredményű koronavírus-tesztet (PCR-teszt) kérnek. Németország hasonló intézkedést tervez bevezetni.

Már többször esett szó arról, hogy az egyes országoknak egységesíteni kellene a tesztelést és az egészségügyi intézkedéseiket a koronavírus kapcsán. Az Egyesült Államok mellett nemrégiben, Írország és az Egyesült Királyság is szigorította a beutazás feltételeit, az utasoktól indulás előtt elvégzett, negatív eredményű koronavírus-tesztet kérnek. Németország hasonló intézkedést tervez bevezetni.

Az USA január 26-tól követeli meg az indulás előtt legfeljebb 72 órával végzett PCR-teszt negatív eredményét, ennek hiányában a légitársaságok fel sem engedhetik az utast az induló járat fedélzetére. Kivételt csak az Egyesült Államok valamelyik repülőterén átszálló utasok jelentenek. Az írásos igazolást a beszállás előtt kell felmutatni, illetve alternatív megoldásként azok is utazhatnak, akik már igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen. 

“A tesztelés nem szünteti meg az összes kockázatot” – jelentette ki Robert R. Redfield, a CDC igazgatója. “De a mindennapi óvintézkedések betartásával biztonságosabbá, egészségesebbé és felelősségteljesebbé tehető az utazás azáltal, hogy csökkentjük a vírus repülőgépeken, a célállomásokon és a repülőtereken történő terjedésének lehetőségét.”

Emellett továbbra is érvényben van, hogy a schengeni övezetből nem amerikai állampolgár nem léphet be az országba.

USA PCR tesztet kér

Az Egyesült Királyság péntektől teszi kötelezővé az országba belépők számára a negatív eredményű koronavírus-teszt meglétét, amelyet – az amerikai példához hasonlóan – legfeljebb 3 nappal indulás előtt lehet elvégeztetni. A tájékoztatás szerint az intézkedés – a 11 évesnél fiatalabb gyerekek, valamint az árufuvarozásban dolgozók és a közlekedési vállalatok járműveinek személyzete kivételével – mindenkire vonatkozik.

Az Írországba utazókra egy nappal később, január 16-tól vonatkoznak ugyanilyen szabályok. Utóbbi ország eddig csak a Dél-Afrikából és az Egyesült Királyságból érkezőktől kért indulás előtti negatív tesztet, de miután a koronavírus-járvány napi megerősített esetszáma emelekedett, már az összes beutazótól kérik a tesztet.

(Forrás: Airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top