Connect with us

Hírek

Péntektől már negatív tesztet kérnek az Angliába utazóktól

Péntektől már negatív tesztet kérnek az Angliába utazóktól

Péntek hajnaltól csak azok léphetnek be Angliába, akik indulás előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt, és a teszt eredménye negatív.

Péntektől csak azok léphetnek be Angliába, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt, és a teszt eredménye negatív. Az új szabályzat január 15-én, brit idő szerint hajnali 4-kor lép majd érvénybe. Akik nem rendelkeznek negatív teszttel, azoktól az őket szállító közlekedési vállalatok, például a légitársaságok megtagadhatják az utasfelvételt.

Kötelező továbbá a beutazást megelőző 48 órán belül online kitölteni a kontaktus-kutatáshoz szükséges nyomtatványt, azaz a passenger locator form-ot, amiről a visszaigazoló emailt belépéskor fel kell mutatni a határőrnek (nem feltétlenül kell kinyomtatni, elegendő telefonon). Átutazás esetén a nyomtatvány kitöltése akkor szükséges, ha reptérváltásra is sor kerül, mivel ilyenkor ténylegesen belépnek az országba, ha csak rövid időre is.

A tájékoztatás szerint az intézkedés – a 11 évesnél fiatalabb gyerekek, valamint az árufuvarozásban dolgozók és a közlekedési vállalatok járműveinek személyzete kivételével – mindenkire vonatkozik, így azokra is, akik a brit kormány által az angliai karanténkötelezettség alól mentesített országokból érkeznek. Az intézkedés célja a minisztérium szerint a külföldön feltűnt új koronavírus-variánsok behurcolásának megakadályozása.

Továbbra is lehetőség van azonban arra, hogy az előírt karanténidőszakot negatív PCR-teszt birtokában lerövidítsük, az indulás utáni ötödik napon. Ilyen célból azonban csak a fizetős brit magánszolgáltatókat lehet felkeresni, a brit állami egészségügyi hálózat (NHS) intézményeit nem.

(Forrás: MTI, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top