Connect with us

Hírek

Utazás Indiába: új feltételek az országba érkezéskor

Utazás Indiába: új feltételek az országba érkezéskor

Utazás Indiába: India az ország területére való belépés egészségügyi követelményeire vonatkozóan 2020. november 5-én új szabályokról döntött. Mutatjuk a részleteket.

India az ország területére való belépés egészségügyi követelményeire vonatkozóan 2020. november 5-én új szabályokról döntött. Minden külföldről érkező utas a beutazás előtt 72 órával köteles az egészségügyi állapotára vonatkozó nyilatkozatot feltölteni az alábbi honlapra. Az indulás előtt legfeljebb 72 órával készített, negatív RT-PCR teszteredmény birtokában kérvényezhető az intézményi és az otthoni karantén alóli felmentés az előbbi honlapon keresztül. Egyébiránt, mivel India szövetségi állam, ahol egy sor intézkedésről nem a központi kormányzat, hanem a helyi kormányzat dönt, így a karantén hosszát és jellegét a helyi egészségügyi hatóság határozza meg.

Vízum

Utazás Indiába: Az indiai hatóságok szélesítették az ország területére belépésre jogosító vízumfajták körét. Turista vízum, gyógykezelés/egészségügyi szolgáltatások igénybevételére jogosító vízummal, elektronikus úton kiállított vízummal (e-visa) továbbra sem lehet az ország területére belépni. Az indiai hatóságok által korábban kiállított és felfüggesztett érvényességű vízumokat ismét fel lehet használni. Kivéve persze a fentebbi mondatban szereplő vízumtípusokat.

A fontosabb korlátozások

Kizárólag maszkban engedélyezett tartózkodni. A szociális távolságtartás szabályait szigorúan be kell tartani, két ember között legalább kb. 2 méter távolságnak kell lennie.

Jelenleg a belföldi közlekedés minden fajtája korlátozásokkal működik. Az okostelefonokon működtethető Aarogya Setu applikáció használatát az egyes kormányhivatalok, bevásárlóhelyek, a területükre történő belépéshez előírhatják. 

Az indiai tartózkodás és az ország elhagyása csak rendezett vízummal lehetséges. A túltartózkodás vagy a nem rendezett vízummal az ország elhagyása az indai hatóságok részéről szankcióval járhat. 

India

(Forrás: Konzuli Szolgálat, Simpleflying)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top