Connect with us

Magazin

10 jó ok miért kell ellátogatni Indiába!

Kevés olyan ország van a világon, mint India, amelyek nagyon mély benyomást hagynak az emberben. India túlterheli az érzékeket, a hangzavar, az élénk színek és a szélsőséges ellentmondások. Az indiai utak tele vannak váratlan eseményekkel, de egy dolog biztos – hazatérésed után nem leszel ugyanaz az ember! Ne nézz a világra fekete-fehéren, lépj ki a komfortzónádból és látogasd meg ezt a nem mindennapi országot.

A helyiek

A helyi emberek Indiában, különösen a vidéki területeken, a legkedvesebb és leginkább vendégszeretőek. Szívesen meghívnak otthonukba és megkínálnak egy tál étellel, valamint az utcákon játszó gyerekekből csak úgy árad a melegség.

india-gyerekek

A Tádzs Mahal

A Tádzs Mahal, az egyik a hét világ csodájának, a leginkább ikonikus jelképe Indiának és vitathatatlanul a legismertebb műemléke a világon. Jahan császár által épített, mint egy emlékmű kedvenc feleségének, „a paloták koronáját” széles körben tekintik az egyik legszebb építészeti csodának, amit valaha készítettek. A márvány mauzóleum látogatása minden utazó listáján megtalálható.

india-taj-mhal

A helyi konyha

Az étel önmagában is elég ok egy indiai utazáshoz. A helyiek nagyon komolyan veszik az ételt, és a konyha, mint maga az ország, hihetetlenül változatos. Északon rengeteg sűrű, krémes curryt kóstolhatsz meg, amelyek közepesen csípősek. Ezen a részen az ételeket erősen befolyásolja a perzsa és Mughlai stílus. A dél-indiai konyhát jellemzik a következő összetevők használata: mint a kókusz, a tenger gyümölcsei és a rizs. Fűszeresebb is, mint az északi konyha. A vegetáriánusok is hódolhatnak az evésnek Indiában, mivel a hinduk nagy része vegetáriánus.

india-fuszerek

A legszentebb folyó a világon

A Gangesz folyó 2 522 km hosszan folyik, egészen a Himalája északi részétől a Bengáli-öbölig. Ez a folyó sokkal több, mint egy milliárd hindu folyója, ez az éltető elemük is. Nem csak a táplálékot biztosítja halászat formájában, hanem a mezőgazdaság és az ipar fontos része, valamint a közlekedés és az imák fő helyszíne is.

india-gangesz

Rajasthan

Észak-Indiában Rajasthan tartomány idézi fel a maharadzsák és Moguls, a fenséges várak és fényűző paloták korszakát. Azt állítják, hogy Rajasthan történelme sokkal nagyobb, mint egész Indiáé együttvéve. Ez a tevék, értékes ékszerek és a sivatagi táj földje.

india-rahjastan

A strandok

Dél-India pálmákkal övezett strandjai ideális menekülés a frenetikus észak ütemétől. Bár sok a népszerű tengerparti célpont, Goa nagyon zsúfolt, az állam déli, távolabbi strandjai csendesek és tiszták.

Srí Lanka

A káosz

A nem felhagyó káosz fontos részét képezi Indiának! Végtelen forgalmi dugók, zsúfolt utcák, késések, szüntelen dudálás, motorok és riksák és a személyes tered ignorálása. Tanuld meg kezelni, menj az árral, az „indiai idő” elősegíti a mélyebb megértését a nemzetnek és a kultúrának.

india-kaosz

Vallás és spiritualitás

Indiában a vallás és a lelkiség is bonyolultan összefonódik mindennapi élettel. India ad otthont az összes nagy vallásnak a világon és a szülőföldje a hinduizmusnak, a buddhizmusnak, a dzsainizmusnak és a szikhnek. Figyelve a helyiek bevonását a napi rituálékba egy mélységesen intim élmény. Sokan jönnek Indiába megtalálni a spiritualitásukat, jógázni, vagy részt venni egy meditációs visszavonuláson.

india-lotus-temple

A történelem és az építészet

India egy kivételesen szép és építészetileg különböző ország tele várakkal, kastélyokkal, mecsetekkel, templomokkal, műemlékekkel és ősi romokkal. Otthont ad a világ legrégebbi civilizációnak, az építészetnek, Indiában a történelemnek, a vallásnak és a kultúrának mély gyökerei vannak. Építészeti stílusok alakultak ki számtalan dinasztia hatására, valamint a gyarmati időszakban. Jelenleg 32 helyszín szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

india-epiteszt

A kaland

Nem számít, India mely részére utazol, a kaland mindig egy lépéssel előtted fog járni. India déli részén várnak a szebbnél szebb partok, hófödte hegyeken túrázhatsz, bengáli tigriseket leshetsz meg a szabadban, indiai elefántokat nézhetsz meg természetes környezetükben, vagy Delhi kaotikus utcáin sétálhatsz – egy hatalmas kaland vár rád.

india-tigris


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top