Connect with us

Hírek

Hollandiában és Norvégiában maradnak a korlátozások

Hollandiában és Norvégiában maradnak a korlátozások

Bár mindkét országban a húsvéti ünnepekre lazítást terveztek, de a járvány alakulása közbeszólt, maradnak a korlátozások. Hollandiában három héttel meghosszabbították a korlátozó intézkedések időtartamát. Norvégiában további szigorításokra lehet számítani. 

Hollandiában és Norvégiában maradnak a korlátozások. Előbbi országban három héttel meghosszabbították a korlátozó intézkedések időtartamát. A 17 milliós országban az elmúlt időszakban 6 ezer körül volt a naponta regisztrált új fertőzöttek száma, 8 százalékos pozitivitási ráta mellett. Ez nagyjából kétszerese a januári átlagnak, a remélt lazításra így egyelőre nincs esély a kormány szerint. Az egyetlen enyhítés, hogy az éjszakai kijárási tilalom kezdetét este tízre tolták, de az éttermek, bárok továbbra is zárva maradnak.

korlátozások

Norvégiában márciusban tervezték volna bejelenteni a járványügyi korlátozások lazításának ütemét, de ehelyett további szigorításokra kell készülnie a lakosságnak. Március közepe óta az éttermek már nem fogadhatnak vendégeket. Az új szabályok szerint tilos alkoholos italokat felszolgálni és beltéren sportolni (a versenysport kivételével).

Az uszodák is bezárnak, de a gyerekek úszásóráit és a rehabilitációs foglalkozásokat meg lehet tartani. Szintén fontos változás, hogy a Norvégiába hazatérők még akkor sem mentesülnek a tíznapos karantén alól, ha negatív tesztet produkálnak. A hatóságok ajánlásokat is megfogalmaztak, ezek szerint az eddigi egyméteres biztonsági távolságot két méterre érdemes növelni, és az embereknek legfeljebb két vendéget szabad fogadniuk otthoniakban.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: Euronews)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top