Connect with us

Hírek

Hamarosan felszállnak az első repülő taxik Dubajban

Egy olyan világban, ahol az álmok tényleg valóra válnak, az embereket hamarosan repülő taxik szállítják majd. Igen, jól olvastad, Dubajban tényleg bármi lehetséges. Az Eve Holding, az elektromos repülőgépeket gyártó cég és a Falcon Aviation Services légi fuvarozó közösen 35 repülő taxit hoz létre.

A repülő taxi szolgáltatás bevezetésének első terveit még 2017-ben jelentették be, amikor az Autonomous Air Taxi nevű, sofőr nélküli repülő járművet tesztelték. Azóta több év telt el, ami lehetővé tette a szállítóeszközök prototípusainak továbbfejlesztését, majd a légi közlekedésbe történő bevezetését, amelyet már 2026-ban végre kell hajtani.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok alelnöke és miniszterelnöke a múlt héten a Twitteren jelentette be egy légitaxi szolgáltatás fejlesztésének tervét: „A mai napon jóváhagytuk az új dubai légitaxi állomásokra vonatkozó javaslatot, amelyek három éven belül kerülnek üzembe.”

Dubaj fokozatosan készül a repülő taxik tömegközlekedésbe való bevezetésére, infrastruktúra kiépítésével ún vertiportok, amelyeknek leszállási területként szolgálnak majd. „Ezek az állomások zökkenőmentesen kombinálhatók más közlekedési módokkal” – mondta a Dubai Roads and Transport vezérigazgatója és elnöke, Mattar Al Tayer.

A vertiportok a dubai nemzetközi repülőtér közelében lesznek, így Dubai lesz az első olyan város a világon, amely teljesen kiépített Vertiport hálózattal rendelkezik majd. A légitaxi terminál egy légkondicionált hídon keresztül kapcsolódik majd az Emirates metróállomáshoz.

A taxik maximális sebessége 300 kilométer per óra, hatótávolsága pedig 240 kilométer, miközben a pilótán kívül négy utast tud szállítani.

A vertiportok kezdeti hálózata Dubaj négy fő területét fogja összekötni: Dubaj belvárosát (Burj Khalifa terület), Dubai Marinat, Dubai nemzetközi repülőteret és Palm Jumeirah-t. A Dubai Közlekedési Hatósága ezenkívül felvázolja a taxik repülési útvonalait, meghatározza a fel- és leszállási helyeket, valamint meghatározza a biztonságos és hatékony működéshez szükséges felszereléseket.

Forrás: SkiftAP

Akciós repjegyek Dubajba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top