Connect with us

Tippek és trükkök

Gyógyszer a kézipoggyászban – mire vigyázz az út előtt

Gyógyszer a kézipoggyászban – mire vigyázz az út előtt

Gyógyszer nagy általánosságban kétfajta utas kézipoggyászában fordul elő. Az egyik nem szeretné szedni, de szükséges, a másiknak pedig nem muszáj, de „bármi megtörténhet” címszó alatt talál neki helyet a bőröndjében. Viszont azok száma, akiknél egy szemet sem találnánk, a mai világban már elhanyagolható. Tudjuk, milyen szabályok vonatkoznak a kézipoggyászba elhelyezett gyógyszerre? Ha ezekkel nem vagy tisztában, olvass tovább, eláruljuk, hogyan kell cseppeket, inzulint, oldatokat és tablettákat szállítani a repülőgép fedélzetén.

A gyógyszereket (mind a folyékony, mind a szilárd állagúakat) a kézipoggyászban kell szállítani – irataiddal, értékeiddel, kulcsaiddal, pénzeddel és más fontos dolgoddal együtt. Folyékony gyógyszerekre, cseppekre, köhögés elleni szirupokra, kontaktlencse-tisztító oldatokra stb. nem vonatkoznak a folyadékok fedélzeten való szállítására vonatkozó általános szabályok. Ez azt jelenti, hogy 100 ml-nél nagyobb mennyiségben is csomagolhatsz belőlük. A biztonsági ellenőrzésen azonban ki kell venned a kézipoggyászodból, ugyanúgy, mint a folyadékokat tartalmazó tasakodat és az elektronikát.

Ha az adott gyógyszerből nem többet, mint 100 ml-t csomagoltál, a többi folyadékod mellé helyezd, egy átlátszó tasakba, melyben maximum 1 l folyadék engedélyezett és nem nagyobb, mint 100 ml űrtartalmú flakonokba szétosztva.

Most jön a meglepetés: a legtöbb esetben nem kell orvosi igazolással rendelkezned ahhoz, hogy gyógyszer legyen a kézipoggyászodban. Ennek ellenére, ha van rá időd és lehetőséged, ugorj el a dokihoz papírért, főleg akkor, ha nagy mennyiségű gyógyszerrel szeretnél utazni a repülőgépen. Találkoztunk már olyan utasokkal, akik biztonsági ellenőrzése pont ennek hiánya miatt húzódott el.

Minden olyan gyógyászati segédeszközt, amire a repülőút során szükséged lesz, felvihetsz magaddal a fedélzetre (inzulinpumpa, injekciós tű stb.). A kerekes székre azonban más szabályok vonatkoznak, ennek szállítása a légitársaság szállítási feltételeitől függ. Meglehet, hogy a csomagtérben kell majd szállítani, így reptéri kerekes széket kell majd kölcsönöznöd.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top