Connect with us

Hírek

Görögország: koronavírus vonatkozású utazási és belépési követelmények

Görögország: koronavírus vonatkozású utazási és belépési követelmények

Görögországnak nincs párja. A szebbnél szebb görög szigetek idilli környezetben és persze mesés szállodákkal, csodás élményekkel várják az utazókat. A pihenés mellett az ókori Görögország antik kincsei nyűgözik le a látogatókat. Hogy megkönnyítsük a tervezést, a koronavírus-vonatkozású utazási és belépési követelményekről alább olvashatsz.

Be lehet utazni az országba?

Igen, de az érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk, vagy 48 óránál nem régebbi negatív Rapid(gyors)tesztet kell bemutatniuk, amennyiben nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal. Az angol nyelvű vizsgálati eredményen fel kell tüntetni: a letesztelt személy nevét, valamint személyazonosító igazolványának, vagy útlevelének a sorszámát. 5 év alatti gyermekektől nem kérnek PCR tesztet. 

Az oltási igazolvánnyal szembeni követelmények

A második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Az állami szerv által kiállított igazolásnak angolul is tartalmaznia kell a következő információkat: beoltott személy teljes neve, az alkalmazott vakcina típusa, a beadott adagok száma. Elfogadott oltóanyagok: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Szputnyik), Cansino Biologics, Sinopharm.

Védettségi igazolvány (akik átestek a COVID-19 betegségen)

Az EU és a schengeni térségbe tartozó tagállamok mellett Albánia, Ausztrália, Észak-Macedónia, Bosznia és Hercegovina, Egyesült Arab Emírségek, Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Japán, Izrael, Kanada, Fehéroroszország, Libanon, Montenegró, Bahrein, Új-Zéland, Dél-Korea, Katar, Kína, Kuvait, Ukrajna, Ruanda, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szingapúr, Thaiföld állampolgárai és az ott állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek utazhatnak be karanténkötelezettség nélkül Görögországba, amennyiben a beoltottságukat okmánnyal igazolják, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet vagy 48 óránál nem régebbi negatív gyorstesztet mutatnak be, vagy átestek a COVID-19 betegségen.

A görög hatóságok a következő feltételek mellett fogadják el a COVID-19 betegségen átesett személyek igazolását: Az állami, vagy az illetékes állami szerv által hitelesített magán laboratórium igazolásán a fent felsorolt nyelvek valamelyikén tartalmaznia kell a következő információkat: A személy neve, a megbetegedés dátuma. Az igazolás érvényessége a megbetegedés (pozitív PCR vagy rapid antigén teszt) dátumától számított 2. hónaptól a 9. hónapig terjedő időszakra szól. A védettségi igazoláson szereplő névnek meg kell egyeznie az igazolás birtokosának útiokmányában szereplő névvel.

Karanténkötelezettség

A beutazások esetében Görögország karanténkötelezettséget rendel el, amely alól több ország állampolgárai, köztük a magyar állampolgárok is mentesülnek, amennyiben rendelkeznek a fenti pont szerinti oltási igazolvánnyal, vagy negatív PCR teszttel.

Regisztráció

Az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el. A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A légitársaságok már felszállás előtt ellenőrzik a QR kód meglétét.

Görögország

Kedvezményes repjegyek Görögországba

  • Honnan? Bécs, Budapest, Debrecen
  • Mikor? 2021 nyara
  • Kedvezmény: Olvasóinkat rendszeresen ajándékozzuk meg speciális akciókkal, árengedményekkel és titkos ajánlatokkal. Használd fel most 3000 Ft-os kedvezmény kódunkat (a foglalás fizetés lépésében másold be a SPOROLJ kedvezménykódot) csak a Repjegykirály alkalmazásban.

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top