Connect with us

Hírek

Ezek az Egyesült Királyság legszebb városai

Ezek az Egyesült Királyság legszebb városai

Az elmúlt hónapokban újra felpezsdült az élet, és sokan már eddig is kihasználták, hogy újra szabadabb az utazás. Az FBM Holidays ezért (mintegy ennek apropójából) megpróbálta kiválasztani, rangsorolni az Egyesült Királyság legszebb városait.

Az FBM Holidays megpróbálta kiválasztani, rangsorolni az Egyesült Királyság legszebb városait. A rangsor felállításakor több tényezőt vett figyelembe vettek. Ilyen volt az Instagram-címkék, a Google-képtalálatok, továbbá a városokat és falvakat felsoroló cikkekben való megjelenések száma, kiegészülve az egyes helyszínek különféle speciális státuszával és korábban odaítélt díjaikkal. Mivel az Egyesült Királyság százhatvan különböző helyéről gyűjtöttek adatokat, a végeredmény meglehetősen átfogónak mondható.

A többek között 400 ezer Insta-címkével, 3 millió képtalálattal és számos egyedi jelöléssel rendelkező Keswick végzett az élen. A Lake Districtben, a Derwentwater partján fekvő, lenyűgöző városka az egyik legnépszerűbb brit nyaralóhelynek számít.

Egyesült Királyság

Másodikként a Wales legszebb részén megbújó Tenby futott be. A kikötőváros ugyancsak kedvelt üdülőhelyként ismert, leginkább 13. századi városfaláról és homokos partjáról nevezetes. A dobogóra felfért még a délnyugat-angliai Salcombe, amely Kingsbridge-torkolathoz közeli üdülőváros és nem mellesleg kiemelkedő természeti szépségű dél-devoni területen fekszik.

Egyesült Királyság
Egyesült Királyság

A top 10-es lista így fest:

 • Keswick, Lake District, Cumbria
 • Tenby, Pembrokeshire
 • Salcombe, Devon
 • Cirencester, Cotswolds, Gloucestershire
 • Bamburgh, Northumberland
 • Whitby, Észak-Yorkshire
 • Rye, Kelet-Sussex
 • Bakewell, Peak District, Derbyshire
 • Aberaeron, Ceredigion
 • Burford, Cotswolds, Oxfordshire

Ha máris repülőre szálnál, hogy felfedezd valamelyik csodát, akkor most augusztól könnyebb dolgod lesz. Azok az európai uniós és amerikai állampolgárok is karantén-kötelezettség nélkül beutazhatnak Angliába, akik sárga kategóriás országokban élnek és hazájukban kapták meg a koronavírus elleni oltás két dózisát. A brit kormány rendelete alapján az enyhítés azokra vonatkozik, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), illetve az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) által jóváhagyott oltóanyagokban részesültek. A sárga kategóriás országokból érkezőknek ugyanakkor indulásuk előtt, illetve az angliai érkezésük utáni második napon továbbra is el kell végeztetniük egy-egy koronavírustesztet.

Kedvezményes repjegyek

(Forrás: TimeOut)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top