Connect with us

Magazin

EXPO 2020 Dubai: minden, amit tudnod kell (útmutató, látnivalók, árak)

EXPO 2020 Dubai: minden, amit tudnod kell (útmutató, látnivalók, árak)

Az Expo 2020 Dubai egy olyan eseményt, amit bizony nagy kár lenne kihagyni. Szóval, ha 2021. október 1. és 2022. március 31. között lenne egy pár szabad napod, akkor tudod, merre indulj. Ebben a cikkben megtalálod az összes olyan fontos információt, melyekre a világ egyik legnagyobb rendezvényének látogatása előtt szükséged lehet.

Miért olyan különleges?

Sokak számára teljesen egyértelmű, miért olyan vonzó az Expo 2020 Dubai: a világkiállítások mindig nagyon különleges események, melyek 1851 óta gazdagítják a világot különféle innovatív ötletekkel. Ilyen volt például a televízió vagy a röntgensugárzás is. Ami az idei Expo-t illeti, amennyiben úgy döntesz, hogy ezt most bizony nem hagyhatod ki, akkor egyben egy világpremierben is részed lesz. Ilyenfajta esemény ugyanis a közel-keleti, afrikai és ázsiai térségben még sohasem volt.

A néha szinte a fizikai világ törvényeivel versengő alkotásokon keresztül 200 országba juthatsz el. Mindez egy helyen, a futurizmus fővárosában, Dubajban történik. De ez nem csupűn egy feszínes ámítás. Az Expo 2020 Dubai jelszava a Fenntarthatóság, mobilitás, lehetőség.

Jelentős hangsúlyt fektetnek az ökológiai szempontokra, a Földünk fenntartható fejlődéséhez elengedhetetlen feltételek teljesítésére. Az érzékszerveiden keresztül nyert élményeken kívül a semmi sem lehetetlen”-hangulat varázsol majd el, és a szuvenírek mellett új szemszögekkel térsz majd haza, melyek a mindennapi életedet is megváltoztathatják.

Ezt ne hagyd ki (a mi tippeink)

Az összes ország saját pavilonnal rendelkezik. Köztük lesz természetesen Magyarország is. Hazánk pavilonja Makovecz-stílusban épült és a Mobilitás szekció kiállítói között szerepel. Az Aquaroots of Hungary nevet kapta. Az esemény azonban nem csak kiállításokból áll. Különféle műsorok, programok és attrakciók kísérik, valamint az Egyesült Arab Emírségek alapításának 50. évfordulójának ünnepe is egyben.

Kezdjük az alappal, mely sokak számára már egy átalágos utazásnak is a legfontosabb összetevője, és ez nem más, mint az étel. Vagyis, elnézést, a finom étel. Amennyiben ez a te utazói szükségleteid egyike is, akkor bizony készülj fel egy nagyon erős elégedettség érzésre. A legnagyobb gasztronómiai élményekkel celeb-séfeknek köszönhetően gazdagodsz, akik a fogásaikat természetesen az Expo 2020 Dubai jelszava szerint állították össze.

A konyhapult másik oldalán is kipróbálhatod magad, mégpedig a londoni Bread Ahead pékiskola profijaival. Azok, akik nyitottak az ételekkel való kísérletezés és a futurisztikus ötletek felé, kipróbálhatják, hogyan fogunk étkezni 2320-ban, mégpedig egy multiszenzorális stúdióban.

Ha belsődben egy örök gyermek lakozik, akkor lúdbörös pillanatokat a klasszikus velencei körhintán szerezhetsz, ám amennyiben a régi idők szórakozását nem tartanád elegendőnek, egy modern játszótéren is megfiatalodhatsz. Keresd a Latifa’s Playground-ot, és tapasztald meg, milyen a létezés gravitáció nélkül.

Mindig vonzott a tervezés? Akkor tervezz egy repülőt! Az Emirates légitársaság pavilonjában (igen, ilyen is lesz) ezt robotkezek segítségével teheted meg, mindeközben megismerkedhetsz a jövő fém építőanyagaival.

De mindez csak egy nagyon pici része annak, mi mindentől esik majd le az állad az Expo 2020 Dubai-on belül. Koncertek, művészeti és tudományos előadások, ünnepélyek, különféle rendezvények közül válogathatsz majd napi szinten. Mennyei kertek, az Emirati Opera, 360 fokos vetítővászon, amely a világ egyik legnagyobbja, úrhajók építőanyagából készült előcsarnokok, lélegzetelállító művészi installációk – mindezek olyan látványosságok, melyek bizony nem tárulnad minden nap szemeid elé.

A helyszín

Térjünk rá most egy gyakorlatiasabb kérdésre. Mégpedig arra, hogy hogyan is jutsz el az Expo2020-ra. Dubaj és Abu Dhabi között fekszik, természetesen könnyen megközelíthető és bárki számára elérhető. Könnyen eljutsz ide busszal, taxival vagy saját járművel is. Konkrétan a következő lehetőségek közül választhatsz:

1. Metró

Az Al Wasi Plaza-tól induló 2020-as metróvonal óránként 44 000 utast tud eljuttatni a tetthelyre.

2. EXPO RIDER

Dubajon és Abu Dhabi-in keresztül közlekedik 350 autóbusz. Az EXPO RIDER címszó alatt találod meg ezeket, a vonal teljes menetrendjét mutatjuk a következő fotón. Amennyiben igazolod magad az Expo-ra szóló belépőjegyeddel, ingyen utazol.

3. Taxi/E-Hail

Közel 100 taxiállomás áll majd rendelkezésedre.

4. Parkolás

Ha az Expo-ra saját járművel érkezel, nem kell a parkolóhelyek hiányától tartanod, mivel ezek száma 30 000. A parkolótól ingyenes shuttle busz (ingajárat) visz el az Expo-ra.

Az Expo2020 hivatalos belépőjegyeit 3 kategórián belül találod:

  • az egynapos jegyek ára 95 Dh (8000 Ft),
  • 30 napos (30 egymást követő nap) korlátlan belépésre szóló jegyeket 195 Dh (16 500 Ft) értékben vásárolhatod meg, valamint
  • féléves (6 havi) korlátlan számú belépésre szóló szezonális jegyek 495 Dh-ba (42 000 Ft) kerülnek.

A jegyekkel az összes pavilonba bejutsz, akárcsak az Expo kísérő rendezvényeire, a változatos szórakoztató programra naponta akár 60 élő fellépéssel, világszínvonalú zenei, tánc-, művészeti előadásokra és nemzeti ünnepségekre is.

18 évnél fiatalabb személyek díjtalanul léphetnek be a rendezvényre, ugyanúgy, mint a 60 év felettiek. A belépőjegyeket a speciális igényű személyek is ingyenesen vásárolhatják meg, kísérőjük pedig 50%-os kedvezménnyel.

Az Expo 2020 Dubai-ra való belépés minden 18 évnél idősebb személy számára mindkét adag védőoltás igazolásával vagy negatív, 72 óránál nem régebbi PCR teszttel engedélyezett.

  • A 72 órás negatív PCR teszt egyébként az Emirátusok területére való belépés feltétele is, szóval igazolhatod magad azzal is. Amennyiben lejárt már, akkor a belépőjegyedhez igényelhetsz tesztelést ingyen.

Forrás: Az Expo 2020 Dubai hivatalos oldala


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
3.8/5 - (19 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top