Connect with us

Hírek

Érintésmentes utasfelvételi rendszert tesztelnek Dohában

Érintésmentes utasfelvételi rendszert tesztelnek Dohában

A koronavírus-járvány alatt elsődleges prioritássá vált az, hogy óvjuk az emberek egészségét és jóllétét. A katari főváros repülőterén most olyan, akár okostelefon segítségével is működtethető check-in és poggyászfeladó kioszkot tesztelnek, amelyhez egyáltalán nem kell hozzáérnie az utasnak. Ezzel jelentősen csökkentik a kórokozók terjedését.

Amennyiben egy turisztikai desztináció nem tudja a látogatók biztonságát garantálni, akkor a többi feltétel megléte esetén sem tekinthető versenyképesnek. A személyes kontaktusok minimalizálása érdekében újabb funkciókkal bővül a katari főváros repülőtere is, ahol okostelefonok segítségével is működtethető check-in és poggyászfeladó kioszkot tesztelnek. Az utasfelvételi kioszk a Happyhover és a SITA Mobile Solution cégek közös munkájának eredménye, és az utasok egészségének védelmében teljesen érintésmentesen lehet használni.

Az önkiszolgáló pult infravörös technológiát alkalmaz, és anélkül is érzékeli a kézmozdulatokat, hogy valóban meg kellene érinteni a képernyőt. Ezzel jelentősen csökkentik a kórokozók terjedésének esélyét. Emellett az utasok az okostelefonjuk segítségével is vezérelhetik a rendszert. Egy QR-kód beolvasásával a wifin keresztül csatlakozhatnak a rendszerhez, mintegy a mobiljuk távirányítóként szolgál majd számukra.

Fotó forrása: Hamad

(Forrás: Airportal.hu)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top