Connect with us

Hírek

Az Emirates ingyenes és automatikus biztosítása továbbra is érvényes

Az Emirates ingyenes és automatikus biztosítása továbbra is érvényes

Utazz nyugodtan és biztonságban, fedd le globálisan és ingyenesen a COVID–19 egészségügyi- és karanténköltségeket. Az Emirates ingyenes utasbiztosítása továbbra is érvényes, emelett a Pelikán oldalán keresztül vásárolt repjegyekre is alkalmazható!

Az Emirates a légitársaságok közül elsőként vezette be, hogy fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos költségeit, amennyiben utazásuk során koronavírus fertőzéssel diagnosztizálják őket. Később, az AIG Travellel együttműködve, a kockázatviselés értékhatárt és a fedezett kockázatok körét is jelentősen kibővítették. Az új Covid-biztosítás eredetileg csak a 2021. január 31. előtt vásárolt jegyekre vonatkozott, a nagy érdeklődésre való tekintettel ezt most határidő nélkül meghosszabbítják.

A kibővített utasbiztosítás tartalmazza:

 • Országon kívüli sürgősségi orvosi kiadások és ellátás költségeinek megtérítése 500 ezer dollárig, amennyiben az utast az utazás során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják. Vagy bármilyen más sürgősségi egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe.
 • 7500 dollárig terjedő kártérítés a vissza nem térítendő költségekre, amennyiben az utast vagy családtagját COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják az utazás előtt és emiatt kénytelen az utazását lemondani. A fedezeti kör továbbá kibővül azokkal a betegségekkel, amelyekre az utasbiztosítások általában fedezetet nyújtanak.
 • 7500 dollárig terjedő kártérítés az utazás lemondása vagy lerövidítése esetén, amennyiben az iskolai tanévet a járvány miatt az indulási dátumon túl meghosszabbítják és az utas vagy hozzátartozója általános iskolában vagy középiskolában főállású tanár, alkalmazott vagy diák.
 • 7500 dollárig fedezi az utazás vissza nem térítendő költségeit. Valamint az utas vagy hozzátartozója tartózkodási helyére való hazautazás további költségeit, amennyiben az utas vagy hozzátartozója súlyosan megbetegszik az utazása során.
 • 7500 dollár értékig terjedő biztosítás, ha az utas reptéri COVID-19 tesztje pozitív eredményt mutat vagy nem megy át a reptéri egészségügyi szűrésen, és emiatt megtagadják tőle az utazást.
 • 14 napon keresztül napi 150 dollár kártérítés, amennyiben az utazás során az utast külföldön COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják és köteles hatósági karanténba vonulni.
Emirates

Biztonságos utazás ajtótól ajtóig

Az Emirates légitársaság számos egészségügyi és biztonsági intézkedést vezetett be a koronavírus-járvány kirobbanása óta. 

 • Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak, amely maszkot, kesztyűt, antibakteriális törlőkendőt és kézfertőtlenítőt is tartalmaz.
 • A repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védőpaneleket helyeztek el, a személyzet pedig speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot.
 • 1,5 óránál hosszabb repülőutakon a személyzet egy fővel bővül, akinek feladata a mosdók folyamatos tisztán tartása.
 • A személyzet és utasok közötti érintkezés csökkentése érdekében a fedélzeten az étel- és italfelszolgálást is az egészségvédelmi szempontoknak megfelelően alakították át.

Kedvezményes Emirates repjegyek


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top