Connect with us

Hírek

Augusztus 1-től az Emirates és az Etihad COVID-19 tesztet igényel az utasoktól

Augusztus 1-től az Emirates és az Etihad COVID-19 tesztet igényel az utasoktól

Az Egyesült Arab Emírségek átutazására és átszállásra vonatkozó szabályai augusztus 1-től jelentősen megváltoznak. Ettől a naptól kezdve a bejövő utasoknak negatív COVID-19 tesztre lesz szükségük. Ezt a tesztet legkésőbb 96 órával az utazás előtt kell elvégezni. Az új rendelet elsősorban az Emírségek két fő fuvarozóját érinti – az Etihad Airways-t és az Emirates-t.

Advertisement

Mindeddig csak az országba belépő és ott nyaralni tervező utasoknak volt szükségük negatív tesztre. Most azonban a helyi hatóságok kibővítették a tesztelés körét azokra az utasokra is, akik csak átszállnak Dubajban és Abu Dhabiban keresztül. Az új szabály minden utasra vonatkozik nemzetiségtől vagy országtól függetlenül. A hír az Emirates weboldalán jelent meg.

“2020. augusztus 1-től a Dubajba bármely úti célból érkező utasnak, ideértve a Dubajban átszálló utasokat is, negatív COVID-19 tesztet kell felmutatniuk, amelyet a repülés során elfogadnak. A vizsgálatot legkésőbb 96 órával az indulás előtt kell elvégezni. Ez nem vonatkozik a 12 év alatti gyermekekre és az enyhe vagy súlyos fogyatékossággal rendelkező utasokra.” – olvasható az Emirates weboldalon. Hasonló megfogalmazást nyújt az Etihad Airways honlapja.

Egyik légitársaság fedélzetére sem engednek fel, kivéve, ha egy jóváhagyott teszt szolgáltatónál negatív tesztet ad le. Az Emirates honlapja jelenleg csak néhány laboratóriumot említ, és tizenkét konkrét országot tüntetett fel. Úgy tűnik, Európának egyelőre várnia kell további információkra, hogy konkrétan mely laboratóriumok tesztelési eredményeit fogják majd elfogadni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A Ryanair a legtöbb járatot üzemelteti Európában, második helyen az Easyjet majd a Turkish Airlines https://t.co/sh9Ame7wjKMennyi ideje jött ki ez a hír? 44 perc
Újjáéled a Lauda légitársaság, de Lauda Europe néven fog repülni https://t.co/A7J1SuokYWMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 óra
Madeira vagy Azori-szigetek? Repjegyek most 64 900 Ft-tól https://t.co/rWRiUFfQ7gMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Ismerd meg Nápoly környékét közelebbről! https://t.co/RvbsD2Am9zMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Retúr repjegyek a főszezonra most 7 690 Ft-tól https://t.co/RG2DVpCzneMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod! https://t.co/wJ2LyE997KMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Útikalauz: 4 nap Splitben, a tökéletes nyaralás titka! https://t.co/YT38XeabJ3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Új, közvetlen járat Wrocław és Budapest között! https://t.co/vVm89ZnRFIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok! https://t.co/ujenEcAyv3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés! https://t.co/6zucq483tTMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top