Connect with us

Hírek

Augusztus 1-től az Emirates és az Etihad COVID-19 tesztet igényel az utasoktól

Augusztus 1-től az Emirates és az Etihad COVID-19 tesztet igényel az utasoktól

Az Egyesült Arab Emírségek átutazására és átszállásra vonatkozó szabályai augusztus 1-től jelentősen megváltoznak. Ettől a naptól kezdve a bejövő utasoknak negatív COVID-19 tesztre lesz szükségük. Ezt a tesztet legkésőbb 96 órával az utazás előtt kell elvégezni. Az új rendelet elsősorban az Emírségek két fő fuvarozóját érinti – az Etihad Airways-t és az Emirates-t.

Advertisement

Mindeddig csak az országba belépő és ott nyaralni tervező utasoknak volt szükségük negatív tesztre. Most azonban a helyi hatóságok kibővítették a tesztelés körét azokra az utasokra is, akik csak átszállnak Dubajban és Abu Dhabiban keresztül. Az új szabály minden utasra vonatkozik nemzetiségtől vagy országtól függetlenül. A hír az Emirates weboldalán jelent meg.

“2020. augusztus 1-től a Dubajba bármely úti célból érkező utasnak, ideértve a Dubajban átszálló utasokat is, negatív COVID-19 tesztet kell felmutatniuk, amelyet a repülés során elfogadnak. A vizsgálatot legkésőbb 96 órával az indulás előtt kell elvégezni. Ez nem vonatkozik a 12 év alatti gyermekekre és az enyhe vagy súlyos fogyatékossággal rendelkező utasokra.” – olvasható az Emirates weboldalon. Hasonló megfogalmazást nyújt az Etihad Airways honlapja.

Egyik légitársaság fedélzetére sem engednek fel, kivéve, ha egy jóváhagyott teszt szolgáltatónál negatív tesztet ad le. Az Emirates honlapja jelenleg csak néhány laboratóriumot említ, és tizenkét konkrét országot tüntetett fel. Úgy tűnik, Európának egyelőre várnia kell további információkra, hogy konkrétan mely laboratóriumok tesztelési eredményeit fogják majd elfogadni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top