Connect with us

Tippek és trükkök

Kisokos: Élelmiszer a kézipoggyászban, vagyis vihetek fel ételt a fedélzetre?

Kisokos: Élelmiszer a kézipoggyászban, vagyis vihetek fel ételt a fedélzetre?

Étel szállítása a kézipoggyászban engedélyezett. Egyébként ez az egyik leggyakrabban feltett kérdések közé tartozik tapasztalt és első repülőút előtt állok részéről egyaránt. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ez a téma egy komplexebb, „egész cikkes” választ érdemel. Ne feledkezz meg arról, hogy végig a kézipoggyászról lesz szó, a feladott (becsekkolt) csomagra más szabályok vonatkoznak.

Advertisement

Mennyit?

Korlátozások csak a folyadékokra és a „nem szilárd” ételekre vonatkoznak. Ide tartozik például a túró, majonéz, krémsajt is. Ugyanolyan szabály szerint kell ezeket szállítanod, mint a kézipoggyászod többi folyékony tartalmát: maximum 100 ml űrtartalmú flakonokba helyezve, melyekből legfeljebb 10 darab lehet, azaz a folyadékok mennyisége nem haladhatja meg az 1 litert. Ezeket az edényeket egyébként egy átlátszó, lezárható tasakba kell helyezned. A biztonsági ellenőrzés után vehetsz majd nagyobb mennyiségű folyadékot is és berakhatod a kézipoggyászodba (viszont őrizd meg a számlát).

Bébipapiból vagy tejből (kisbabának) nagyobb mennyiségben is csomagolhatsz a kézipoggyászodba – annyit, amennyire a gyereknek az út során szüksége lesz.

Hogyan?

A szilárd étel hermetikusan lezárva és eredeti csomagolásban helyezhető a kézipoggyászba. Amennyiben a múltban már megtörtént veled, hogy a nagyi vaníliás kiflijét a pólóid közé csomagolva simán átcsempészted a biztonsági ellenőrzésen, feltételezzük, hogy EU-n belüli járaton utaztál. EU-n kívül tilos a friss élelmiszer szállítása, de ellenőrizd az adott ország vámszabályait. Sok légitársaság elutasítja a romlandó ételek felvitelét a fedélzetre.

A folyadékra és a „nem szilárd” ételekre vonatkozó előírésokat az előző részben taglaltuk, most már csak arra szeretnénk figyelmeztetni, hogy kicsomagoláskor majd ne téveszd össze a krémsajtot az arckrémeddel.

A másik, kényelmesebb megoldás az, hogy – amennyiben nem tartozik a repülőjegyed árába – rendelsz magadnak fedélzeti ételt. Ezt az utazás előtt kell megtenned a foglalásodon belül, kérdések esetén fordulj Ügyfélszolgálatunkhoz.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top