Connect with us

Hírek

Az Egyesült Királyság szigorít! Mit kell tudni az új beutazási feltételekről?

Az Egyesült Királyság szigorít! Mit kell tudni az új beutazási feltételekről?

Az Egyesült Királyság is csatlakozott azon országok közé, amelyek az új Covid-19 variáns (Omicron) megjelenése miatt szigorítottak a beutazási feltételeken. A miniszterelnök megerősítette, hogy új rendelkezések lépnek érvénybe a nemzetközi érkezésekkel és az országon belüli fertőzést megelőző szabályokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttünk minden információt amit tudnod kell erről az új helyzetről.

Az új rendeletek 2021. november 30-án hajnali 4 órától lépnek érvénybe. Az Egyesült Királyságba utazóknak PCR tesztet kell megrendelniük (gyors teszt nem elfogadott), amelyet az országba való belépés után, legkésőbb 2 napon belül kell elvégeztetni. A negatív teszt eredmény megérkezéséig kötelező házi karanténba vonulni. Amennyiben az eredmény pozitív, a teszt készítésétől számítva, 10 napos házi karanténban kell tartózkodni.

Fontos megemlíteni, hogy a beutazást követően elvégezendő PCR tesztet még az utazás előtt kell megrendelni, elfogadott magánszolgáltatótól. Az NHS tesztet nem fogadják el! A megrendelés után kötelezően kitöltendő a passenger locator form, ahova a megfelelő rovatba be kell írni a megrendelés számát is.

Az ideiglenes intézkedések részeként, kötelezővé tették a maszkviseletet az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is.

Repjegyek Angliába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top