Connect with us

Hírek

6 nap, amikor az Egyesült Államok összes nemzeti parkja ingyen látogatható lesz

6 nap, amikor az Egyesült Államok összes nemzeti parkja ingyen látogatható lesz

Noha az Egyesült Államok nemzeti parkjai mindenki számára nyitottak, nem feltétlenül hozzáférhetők – kivéve évente néhány alkalommal, amikor az amerikai Nemzeti Park Szolgálat (NPS) kegyesen lemond a belépési díjakról. 2021-ben hat olyan napot jelöltek ki, amikor belépődíj nélkül is látogathatóak lesznek a csodás természetvédelmi területek.

Az Egyesült Államok páratlan nemzeti parkjaiban korallzátonyok, vulkánok és csodás természeti képződmények, valamint ritka növény-és állatfajok és persze az amerikai őslakosok kulturális kincseit őrző területek egyaránt megtalálhatók. Sokszínűségük az amerikai kontinens változatosságát és szépségeit tükrözi.

A mintegy 423 nemzeti park egyharmada azonban belépési díjat számít fel, amelyek össze 10 és 35 dollár között mozog. A Nemzeti Park Szolgálat (NPS) 2021-ben most hat olyan napot jelöltek ki, amikor belépődíj nélkül is látogathatóak lesznek a természetvédelmi területek. Ezek:

  • január 18.
  • április 17.
  • augusztus 4.
  • augusztus 25.
  • szeptember 25
  • november 11.

Az ingyenes napok mindegyike jelentős ünnephez vagy megemlékezéshez kapcsolódik, és remek alkalmat biztosít az emberek számára, hogy megismerkedhessenek a természettel.

Egyesült Államok

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top