Connect with us

Magazin

10 lélegzetelállítóan szép nemzeti park

Látványosak és a természet alkotta őket. Ezúttal nem a közeli Tátráról lesz szó, hanem Amerika legszebb nemzeti parkjairól. A legtöbbjüket a legszebbek közé sorolják, de listánkban találsz olyan nemzeti parkokat is, amiket még azelőtt látnod kell, mielőtt elhagyod ezt a világot. Ha legalább annyira szereted a természetet, mint mi és ha sikerült olcsón repjegyet vásárolnod, akkor látogasd meg valamelyiküket és légy tanúja ezeknek a gyönyörű természeti „előadásoknak”. Íme, hát Amerika 10 legszebb nemzeti parkja:

1. Glacier

130 tó, sok szép hegy és 26 egyedi  gleccser, amelyek évről évre kisebbek. Találkozhatsz pumákkal, vadmacskákkal és akár grizzly medvékkel is. Üdvözlünk a Glacier Nemzeti Parkban.

glacier-national-park

2. Yellowstone

A világ legrégebbi nemzeti parkja. Első ránézésre gyönyörű hely, de a mélyben megbújnak a legpusztítóbb természeti erők, mint  például a hatalmas mennyiségű vörösen izzó magma.

yellowstone

3. Yosemite

Viharos vízesések és gránitsziklák királysága. Megtalálod itt Amerika legnagyobb vízeséseit is, amelyek a kevés hó miatt, gyakran kiszáradnak.

yosemite

4. Sequoia

A gigantikus fák otthona. A leghíresebb a Sherman tábornok  fája. 85 méter magas,  törzse átmérője eléri a 11 méter és a tudósok a fa életkorát 2700 évre becsülik.

sequoia

5. Great Smoky Mountains

A Keleti part legjelentősebb nemzeti parkja és az egyik leglátogatottabb az USA-ban. 17 ezer növény- és állatfajnak ad otthont.

smoky-mountains

6. Olympic

Olympic Nemzeti Park, avagy a vad és féktelen természet. Három részre osztható: a Csendes-óceáni partra, az Olymp-hegységre és az esőerdőre. A park 90%-a érintetlen.

olympic

7. Denali

Denali Park Alaszka büszkesége. Legnagyobb mágnese kétségtelenül a McKinley-hegység, amely Észak-Amerika legmagasabb hegysége, amely 6194 t.f.m. található.

denali

8. Grand Canyon

A Grand Canyont valószínűleg 17 millió éve hozta létre a Colorado folyó. Egy vörösszínű lépcsőzetes szakadék, melynek hossza 446 km és szélessége 6,4 km-től 29km-ig terjed.

grand-canyon

9. Sziklás-hegység

Ez a nemzeti park 76 hegycsúcsnak ad otthont, amelyek magassága eléri a 3 650 t.f.m. Vigyázni kell az állatokra, mivel a térségben nagy számban előfordulnak a medvék és a pumák.

rocky-mountains

10. Death Valley

A halál völgye. Legszárazabb, legalacsonyabb, és a legmelegebb terület Észak-Amerikában. A térségben a legmagasabban mért hőmérséklet elérte 56,7 Celsius fokot.
narodny-park-death-valley-1


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top