Connect with us

Hírek

NAPI HOPPÁ: Dróntaxik Szöul városa felett

NAPI HOPPÁ: Dróntaxik Szöul városa felett

Ennyit arról, hogy a repülő autók és a fegyelmezett sorokban haladó dróntaxik pusztán a fantázia szüleményei. Nemrégiben a kínai EHang cég kétüléses, pilóta nélküli drónjával tartott bemutatót a dél-koreai kormányzat illetékesei számára Szöul városa felett. A tervek szerint a dróntaxik 5 év múlva a mindennapok részévé válhatnak.

A KPMG nemrégiben megjelent nemzetközi tanulmányában rávilágít arra, a technikai háttér már rég adott ahhoz, hogy ilyen szolgáltatás induljon, már csak a mikéntek hiányoznak… A kérdés tehát ma már nem az, hogy elég fejlett-e a technológiánk, hanem az, hogy a piaci szereplők mikor és milyen üzleti modellekkel szállnak majd be a versenybe.

A kínai EHang vállalat mellett jelenleg több világcég dolgozik hasonló (és nem kevésbé futurisztikus) technológiákon, többek között a Boeing, az Airbus, a Toyota, de a Hyundai is beszállt már a versenybe. Az EHang cég által tervezett dróntaxik a tervek szerint öt éven belül (mindenképp az ottani) mindennapok részévé válhatnak: szándékaik szerint 2025-ben indulhatna a szolgáltatás.

Míg eleinte valószínűbb, hogy csak az elfoglalt üzletemberek reptéri fuvarját váltják majd ki a dróntaxik, később tömegesen is fel fognak bukkanni, hogy aztán szép lassan szerves részévé váljanak a tömegközlekedésnek. A KPMG egyelőre hetven olyan várost azonosított világszerte, ahol a torlódások, a lélekszám növekedése és a nagy vásárlóerő adott az ilyen technológiák megjelenéséhez. Ezekből Ázsiában 23, Észak-Amerikában 16, Európában 15 található.

dróntaxik Szöul

(Fotók forrása: TASR/Jonhap, EHang.com)

Ez is érdekelhet:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top