Connect with us

Hírek

NAPI HOPPÁ: Dróntaxik Szöul városa felett

NAPI HOPPÁ: Dróntaxik Szöul városa felett

Ennyit arról, hogy a repülő autók és a fegyelmezett sorokban haladó dróntaxik pusztán a fantázia szüleményei. Nemrégiben a kínai EHang cég kétüléses, pilóta nélküli drónjával tartott bemutatót a dél-koreai kormányzat illetékesei számára Szöul városa felett. A tervek szerint a dróntaxik 5 év múlva a mindennapok részévé válhatnak.

Advertisement

A KPMG nemrégiben megjelent nemzetközi tanulmányában rávilágít arra, a technikai háttér már rég adott ahhoz, hogy ilyen szolgáltatás induljon, már csak a mikéntek hiányoznak… A kérdés tehát ma már nem az, hogy elég fejlett-e a technológiánk, hanem az, hogy a piaci szereplők mikor és milyen üzleti modellekkel szállnak majd be a versenybe.

A kínai EHang vállalat mellett jelenleg több világcég dolgozik hasonló (és nem kevésbé futurisztikus) technológiákon, többek között a Boeing, az Airbus, a Toyota, de a Hyundai is beszállt már a versenybe. Az EHang cég által tervezett dróntaxik a tervek szerint öt éven belül (mindenképp az ottani) mindennapok részévé válhatnak: szándékaik szerint 2025-ben indulhatna a szolgáltatás.

Míg eleinte valószínűbb, hogy csak az elfoglalt üzletemberek reptéri fuvarját váltják majd ki a dróntaxik, később tömegesen is fel fognak bukkanni, hogy aztán szép lassan szerves részévé váljanak a tömegközlekedésnek. A KPMG egyelőre hetven olyan várost azonosított világszerte, ahol a torlódások, a lélekszám növekedése és a nagy vásárlóerő adott az ilyen technológiák megjelenéséhez. Ezekből Ázsiában 23, Észak-Amerikában 16, Európában 15 található.

dróntaxik Szöul

(Fotók forrása: TASR/Jonhap, EHang.com)

Ez is érdekelhet:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top