Connect with us

Hírek

Dánia kiterjesztette biztonsági, egészségügyi korlátozásait

Dánia kiterjesztette biztonsági, egészségügyi korlátozásait

A koronavírus okozta járványügyi helyzet Dániában elérte az 5-ös, azaz a legmagasabb kockázati szintet. A járvány intenzív terjedése indokolttá tette, hogy Dánia kiterjessze biztonsági és egészségügyi korlátozásait, valamint szigorítson a ki- és beutazási feltételeken. 

A koronavírus okozta járványügyi helyzet Dániában elérte az 5-ös, azaz a legmagasabb kockázati szintet, így az ország most szigorú intézkedéseket fogadott el. Minden egyesületi életre, szabadidős tevékenységre, valamint beltéri sportra alkalmas intézményt (sportcsarnok, uszoda, edzőterem) be kell zárni és kizárólag az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak tarthatnak nyitva az országban.

Dánia

Beutazás Dániába

  • 2021. január 9-től csak olyan repülőgép szállhat fel és érkezhet Dániába, amelynek utasai rendelkeznek 24 óránál nem régebbi, negatív koronavírus teszttel (PCR vagy gyorsteszt).
  • 2021. január 10-től erőteljesebbé válik az az irányelv, hogy a Dániába történő beutazás külföldi állampolgár számára nem lehetséges, csak ha rendkívül alapos indok esete áll fenn, továbbá a belépésnek 24 óránál nem régebbi, negatív koronavírus teszt (PCR vagy gyorsteszt) feltétele. A 24 órás tesztkötelezettség alól mentesülnek a 12 éven aluliak, a tranzitálók, a Dániával szomszédos országok állampolgárai, valamint a szállítmányozással foglalkozók.  

Magyarország a kockázatos országok listáján szerepel, így hazánkból a Dán Királyságba érkezők kizárólag, akkor léphetnek be az országba, ha szintén érdemi indok („worthy purpose”) esete áll fenn, valamint felmutatásra kerül egy, a belépendő személyen elvégzett, 24 óránál nem régebbi, negatív COVID-19 teszt.

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top