Connect with us

Hírek

Dánia április 21-től lazít a beutazási szabályokon

Dánia április 21-től lazít a beutazási szabályokon

Dánia döntött a korlátozások enyhítéséről. Az ország négy lépésben oldja fel a szigorú beutazási korlátozásokat április 21-től.

A korlátozások enyhítéséről ezen a héten egyezett meg a dán kormány és a parlamenti pártok többsége. Az ország négy lépésben oldja fel a szigorú beutazási korlátozásokat.

Az első szakasz április 21-én kezdődik, ettől az időponttól kezdve a dán kormány nem fog mindenkit alapvetően eltanácsolni az utazástól. Az országokat és régiókat ismét színekkel különböztetik meg az aktuális járványhelyzet alapján. A külföldiek részéről történő beutazásnál bővítik a beutazási indokok listáját. Többek között cserediákok, nyaraló- és hajótulajdonosok, valamint a tartósan lakóautóban élők is beutazhatnak az országba.

A május 1-jén kezdődő második szakaszban az elfogadható fertőzöttségi mutatókkal rendelkező EU- és schengeni országokból érkező, beoltott turisták teszt és karantén nélkül utazhatnak majd be Dániába.

A május 14-én kezdődő, harmadik szakaszban a határvidékekről érkező beutazók, köztük a nyaralók is mentesülnek a karanténszabályok alól.

Az utolsó szakasz várhatóan június 26-tól, az EU-s koronaútlevél bevezetésétől kezdődhet. Ekkortól fogadhat Dánia olyan turistákat, akik negatív tesztet és a védettségük igazolását fel tudják mutatni.

Kedvezményes repjegyek Dániába

(Forrás: www.rnd.de)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top